Поділитись:

Як підтримати дитину в лікарні, – поради Супрун

Четвер, 21 листопада 2019, 05:12

Діти під час лікування у лікарні можуть мати менше хвилювання та психологічного навантаження, коли будуть бачити усміхнених та спокійних батьків. Як запевняють медпрацівники, успіх у боротьбі з хворобою дуже залежить від підтримки рідних та близьких.

Поради про те, як і де в лікарні провести час з дитиною, написала колишня в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у Facebook до Всеукраїнського дня піжам.

За її словами, важливо для батьків підтримувати дитину емоційно, спілкуватись з лікарями та отримувати рекомендації про догляд після повернення додому, та мати більше сил на боротьбу з хворобою.

Супрун наголосила, що для нормальної підтримки необхідні сприятливі умови – спеціально облаштовані сімейні кімнати.

"Наявність такої кімнати сприяє покращенню емоційного стану як наймолодшого пацієнта, так і його рідних та близьких, які можуть бути поруч один з одним навіть під час лікування дитини", – відповіла Супрун.

У таких кімнатах батьки можуть:

  • відпочити 
  • поїсти
  • почекати, поки закінчаться медичні процедури
  • набратися сил
  • спокійно провести час із дитиною.

Наразі в Україні таких кімнат існує три – у Вінниці, Львові та Києві. За останні два роки їх відвідало понад 7 тисяч сімей. Для них наявність таких кімнат – можливість підтримати та побути поруч зі своїм малюком.

Супрун додала, що рідні маленьких пацієнтів мають бути максимально залучені у процес лікування – не просто залишатися за закритими дверима кабінету лікаря, проте і не заважати медичному персоналу якісно виконувати свою роботу. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 березня 2024
14 березня 2024
09 березня 2024
04 березня 2024
01 березня 2024
24 лютого 2024
20 лютого 2024
18 лютого 2024