Поділитись:

Євросоюз занепокоївся через переслідування Порошенка

Четвер, 21 листопада 2019, 17:01

Євросоюз занепокоєний спробами залякати представників опозиції в Україні. 

Про це заявив президент Європейської Ради на прес-конференції у Загребі, коментуючи український касетний скандал, в якому керівник Офісу президента інструктує директора ДБР, як вести справу п'ятого президента Петра Порошенка, – інформує Прямий. 

"Я сподіваюся, що Україна залишиться тією країною, де правоохоронні та судові органи поважають верховенство права і де немає місця політично вмотивованим переслідуванням", – зазначив він. 

Туск, якого лише вчора обрали лідером Європейської народної партії, також заявив, що чув про касетний скандал у Києві. Він розповів, що особисто знає, що таке політичні переслідування.

"Повірте мені, я знаю, про що кажу, бо у мене є свій власний досвід з цього приводу... Завжди коли влада чи люди у владі використовують систему правосуддя проти політичних опонентів, це у будь-якому випадку чи у середньо-, чи у довгостроковій перспективі стане трагедією не лише для жертв переслідувань, але і для всієї країни", – зазначив Туск. 

Туск, який усі ці 5 років був адвокатом України у Євросоюзі, також додав, що стежить за подіями у Києві: "Ви знаєте, скільки емоцій і думок ми інвестували в Україну. Я думаю, мені не треба пояснювати, як я особисто переживав за усе, що відбувається в Україні. Ми завжди дуже уважно спостерігаємо за подіями у Києві".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів