Поділитись:

Чи плакали діти після фотосесії, або Що насправді сталося у луцькій «Світлинці»

Вівторок, 26 листопада 2019, 20:00

Коли у фейсбук-спільноті "Теревені про луцьк" 4 листопада з’явилося оголошення дитячого центру розвитку дитини “Світлинка” про пошук дівчат-моделей для реклами дитячого одягу, майже тисяча мам відгукнулися на нього. У коментарях під оголошенням рясніли фотознімки маленьких лучанок віком від 4 до 10 років. Адже така пропозиція не могла не привабити: фотосесія коштувала всього лише 250 грн. 

Проте деякі батьки лишилися незадоволеними фотосесією, і між ними та адміністрацією "Світлинки" розгорівся скандал. Окрім цього, засновниця центру Тетяна Кривицька посеред уроку з вокалу, який проходив у "Світлинці", нібито вигнала дівчинку, яка три роки там відвідувала заняття. Через те, що її мама підтримала незадоволених фотосесією.

Що сталося насправді, спробував з’ясувати "Конкурент". 

Це не рівень модельної школи

Для участі у фотосесії відібрали 20 дітей. Їх до студії запросили 10 листопада. Як розповіла засновниця центру Тетяна Кривицька, для кожної учасниці було відібране вбрання. Фотосесія відбулася у просторому залі під музику.

"Дітям дали можливість проявити себе у групах, а батькам наголошували, що основним акцентом є представлення одягу, а не дитини. Адже це була реклама відомого бренду дитячого святкового одягу "Limilook". Розуміючи всі тонкощі дитячої психології, наша художник Олена Сенів ретельно підбирала діткам додаткову бутафорію. Фотограф Олег Сенів на прохання батьків віддав весь робочий матеріал, за власною ініціативою опрацювавши 616 фотографій", – розповідає Тетяна Кривицька. 

Фотознімок з пробної фотосесії><span class=Фотознімок з пробної фотосесії

Лучанка Анастасія Шишко була однією з мам, яка також привела свою 4-річну доньку на фотосесію. Розповідає, що однією з умов "Світлинки" було зробити вдома зачіску. Зразки Тетяна Кривицька скинула Анастасії особисто в повідомлення. І жінка зрозуміла, що з будь-якою з цих зачісок не впорається самотужки, тому скористалася послугами перукаря.

"Нам обіцяли спеціалістів, які навчать дефілювати, позувати та взагалі море емоцій. Усе це дійство (фотосесія для однієї дитини, – К.) тривало лише 10-15 хвилин. Ніхто нічому не вчив мою доньку. Коли ми отримали фото, були лише негативні емоції. Ми очікували більшого. Що найбільше вразило – низька якість фото. Якби це було пробне заняття – то так, а ми ж платили гроші. Усі, хто бачив фото, не вірили, що фотографували професіонали. І якість мала би бути ліпша, і світла було мало. А те, що фото були зроблені на фоні батареї, яка прикрита тюлем, – це взагалі шок. Це не рівень модельної школи", – розповідає мама.

Зі слів Анастасії, незадоволеними фотосесією було приблизно десять мам. Тому про це вони написали в групі "Модельна школа" у вайбері. У цій же групі була й адміністрація школи. 

"Адміністрація "Світлинки" спочатку мовчала, а потім написала, що вони виконали все, що обіцяли, і якщо когось щось не влаштовує – то це наші проблеми. І нас просто видалили з групи. Перш ніж дати розголос цій історії, багато мам чекали на відповідь, сподівалися, що нам альтернативу запропонують, і ми готові були чекати. А з нами отак повелися. І тільки коли ситуація отримала так званий резонанс, Тетяна Кривицька принесла нам публічні вибачення. Нас повернули в групу у вайбері. Проте після вибачення вона й надалі продовжувала ставити лайки до коментарів, що це, мовляв, словесний пронос. Тому для мене це не вибачення. Я не хочу більше відвідувати цей заклад", – каже Анастасія Шишко. 

А розголосу ситуація набула у фейсбуці у сільноті "Теревені про Луцьк". Опублікувала пост Венус Венера. Вона звинувачувала "Світлинку" у непрофесійності і написала, що деякі діти навіть плакали, побачивши себе на фотознімках.

Фотознімок з пробної фотосесії><span class=Фотознімок з пробної фотосесії

Досі ні дзвінка, ні вибачень

Валентина Саливончик, доньку якої, із її слів, вигнали з вокалу, дуже обурена тим, що сталося, адже дівчинка три роки відвідувала заняття з вокалу у "Світлинці". Окрім того, дитина два роки ходила у модельну школу і рік – на заняття з малювання.

"У той самий час, коли я написала про невдоволення фотосесією, дійсно на уроці вокалу у "Світлинці" була моя Злата. На урок увійшла Тетяна Антонівна і при свідках принизила мою дитину, сказавши їй, що вона туди не буде вже ходити, що знайдуть заміну. Оскільки Злата останнім часом була солісткою на концертах від "Світлинки", Тетяна Кривицька сказала доньці, щоб я негайно її забрала. Але оскільки у мене маленька дитина, Злату забрала чужа людина. Звичайно, дитина приїхала додому у сльозах", – розповідає Валентина.

Забирав дівчинку Олександр Мосійчук. Каже, дитина в машину прийшла вся в сльозах, жалілася, що її вигнали з вокалу ще на початку уроку, але оскільки у неї сіла батарея телефону, не могла нікому подзвонити.

Валентина Саливончик каже, що має гіркий досвід фотосесій, оскільки раніше її дитина відвідувала модельну школу при "Світлинці". Каже, що попередні фотосесії були невдалими і на звернення до керівництва ніхто не реагував, тому Валентина цього разу встала  на захист ошуканих мам. І виставила в групі три невдалі фото своєї дитини.

"Наприклад, з-під сукні не зняли штани на показі одягу, по личку розтерта помада і мала вигляд, як вавки на лиці. І навіть ніхто не постарався відкоригувати у фотошопі. На третьому фото у дитини спідничка, одягнена майже під руки, і ніхто її не поправив. Це свідчить про їхній непрофесіоналізм. А ми ж за це платили гроші", – каже мама.

Злата СаливончикЗлата Саливончик

Злата Саливончик><span class=Злата Саливончик

Розповідає, що після кожної невдалої фотосесії йти туди не хотілося, але Златі подобалося. Дівчинка дуже любила "Світлинку". Тому батьки закривали на все очі і знову туди йшли.

Не подобаються наші послуги – з Богом!  

Проте найгірше, що вразило, зі слів Валентини Саливончик, це те, що ніколи на претензії від адміністрації не було ні реакції, ні вибачень. Жінка стверджує, що як висновок – Тетяна Кривицька просто видалила з групи її та всіх інших мам, які хотіли пояснень. Ввечері мама отримала повідомлення, що адміністрація "Світлинки" не буде більше надавати послуги її дитині.

"На запитання, у зв'язку з чим ми більше не можемо відвідувати "Світлинку", нам відповіли (цитую): "Вам не подобаються наші послуги. З Богом!" Я була дуже розчарована діями Тетяни Антонівни. Чекала на вибачення перед дитиною. Але дарма. Я подзвонила до неї, вона "скинула" дзвінок. Через деякий час мені зателефонувала, напевно, адміністратор і повідомила, що у них переповнені групи і вони вимушені відмовляти деяким учням. Додала, що Тетяна Антонівна перетелефонує і кинула слухавку. До цього часу ні дзвінка, ні вибачень. У "луцьких теревенях" вирували пристрасті, на які я два дні не звертала уваги, сподіваючись на порядність Тетяни Антонівни. Натомість вона скористалася тим, що я не активна у фейсбуці,  виклала пост від мого імені, ніби я всім задоволена і дитина моя у захваті", – розповідає Валентина.

Пробна фотосесія

Тетяна Кривицька показує нам скріни переписок з батьками, де вона повідомляє, що фотосесія пробна. А днем раніше проходила фотосесія іншого плану. Це були дві різні фотосесії.

"10 листопада не були заявлені дорогі меблі і макіяж. Бо фотосесія пробна, і це ж постили на своїх сторінках батьки", – розповідає Тетяна Кривицька.

Керівник мистецької студії при "Світлинці" Олена Сенів каже, що і ці фото вийшли непогані, адже батьки запостили їх у себе на сторінці. Під постами було багато схвальних відгуків.

"Дівчинка Анастасії Шишко на фото вийшла з неймовірно глибоким поглядом. Мама, можливо, навіть не усвідомлює, що її дитина фактично претендує на роль зірки. І у нас шок. Фото ж, самі бачите, гарне, і воно, до речі, ще не оброблене. Зараз іде конкурс жанрової фотографії, фотограф хотів саме це фото подавати на конкурс. Але що нам тепер робити? У силу тих обставин, що склалися, фотознімки використовуватися не будуть, адже батьки заборонили їх використовувати", – каже Олена Сенів.

Облили брудом за якість фотознімків

Фото Олега Сеніва><span class=Фото Олега Сеніва

Жінка в шоці від того, що мам обурила непрофесійність фотографа. Адже Олег Сенів ніколи не мав якихось проблем. А якщо і не сподобалася якість фото, то, каже жінка, так обливати брудом людей за це не можна. Щирість дітей на його знімках говорить сама за себе.

"Як мені виходити на роботу і дивитися в очі батькам, які відвідують наш заклад? Люди дзвонять, знаючи нас, вони в шоці від самої ситуації. Мами просто хотіли, щоб їхні діти стали обличчям бренду. Я іншого пояснення не бачу", – розповідає Олена Сенів.

Тетяна Кривицька додає, що усі фотознімки віддали батькам, хоча могли дати лише 3-4 фото. 

"Скажіть: що таке фотосесія за 250 гривень, якщо прокат сукні вартував 200? До того ж, було декілька декорацій" – каже очільниця центру.

Кожна мама хотіла, аби її дитина стала обличчям бренду

Фото Олега Сеніва><span class=Фото Олега Сеніва

Тетяна Кривицька також упевнена у тому, що кожна мама хотіла, аби саме її дитина стала обличчям бренду.

"Limilook" гучно входить на терени України. Тому мами, не зрозумівши нічого, очікували більшого. Можливо, потрібно було трошки зачекати. Звичайно, усіх би запросили. А тут материнські амбіції підключилися. Діти виставлені на фото у вайбері у багатьох мам. То навіщо це робити, якщо фото погані? А в "Теревенях про Луцьк" взагалі невідома особа з "лівого" акаунта писала і сприяла розпалу конфлікту", – розповідає засновниця центру.

Також вона не заперечує версії, що це була провокація з боку конкурентів. Адже "Limilook" уклав договір саме зі "Світлинкою". Як стверджує Тетяна Кривицька, представники бренду знали, що "Світлинка" гідно представить їх і допоможе кожній дитині стати зіркою.

Фото Олега Сеніва><span class=Фото Олега Сеніва

Щодо Злати Саливончик, то засновниця центру пояснює, що мама дитини брала активну участь у розпалі конфліктної ситуації, хоча участі у фотосесії не брала. Тому вирішили припининити надання закладом уроків з вокалу. Зі слів жінки, відеореєсратори підтверджують, що дитина останній урок отримала у повному обсязі.

Хочу публічного вибачення

"Я хочу публічного вибачення  від "12 каналу", "Теревень про Луцьк" і двох людей: Анастасії Шишко та Валентини Саливончик,  які принизили мене, і хочу припинення розпалу ворожнечі. Хоча це не тільки образили особисто мене, це образа всієї команди, людей, які працюють. А нас багато. Ми працюємо більше 15 років. У "Світлинці" легка рука, за рік-два дитина стає зіркою. Тому що у кожного педагога є любов до своєї роботи. І ця любов віддається дітям, у нас професійна команда", – розповідає Тетяна Кривицька.

***

Ось така дещо заплутана історія, яка наробила галасу в мережі. Можливо, її вдалося би уникгнути і вирішити швидше за чашкою ароматної кави, зустрівшись віч-на-віч. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
27 березня 2024
25 березня 2024
23 березня 2024
22 березня 2024
14 березня 2024
09 березня 2024
04 березня 2024
01 березня 2024
24 лютого 2024
20 лютого 2024