Поділитись:

Волинян каратимуть за незаконно зрубані ялинки: штрафи

Середа, 27 листопада 2019, 10:11

Волинські лісівники щороку створюють плантації хвойних деревець, де в передноворічний період проводиться їх заготівля.

У ДП «Маневицьке лісове господарство» плантації різдвяних ялинок займають площу понад 15,5 га. Ці новорічні ялинки висаджені у 2012-2014 роках, їх уже можна рубати до свят.
Планова заготівля новорічних ялинок не шкодить довкіллю. До того ж виручені кошти спрямовуються на охорону і розвиток лісів, – інформує Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства. 

За придбанням новорічних ялинок можна звертатися до лісництва держлісгоспу. Ціна однієї новорічної ялинки висотою до 1 метра цього року коштує 62 грн, від 1 до 2 м66 грн, від 2−2,5м – 82 грн, 3-метрова ялинка коштуватиме 162 грн.

На кожному деревці має бути прикріплена спеціальна самоклейна етикетка зі штрих-кодом, що є підтвердженням легальності заготівлі новорічної ялинки та вказує на правомірність її реалізації.

Адміністрація ДП «Маневицьке лісове господарство» доводить до відома населення, що за незаконну вирубку хвойних дерев у передноворічний період передбачається адміністративна відповідальність за статтями 65 та 66 Кодексу України про адміністративні правопорушення і накладається адміністративне стягнення у вигляді штрафу – згідно ст. 65, розмір штрафу за кожен факт незаконної рубки становить від 510 до 1020 гривень та за ст. 66 – від 51 до 102 гривень. Окрім цього, нараховується сума збитків за кожне незаконне зрізане дерево. Сума залежить від діаметра пня. Також повідомляємо, що в період з грудня по січень розмір шкоди при незаконній рубці хвойних дерев віком до 41 року обчислюється за таксами, затвердженими Постановою КМУ №665 від 23 липня 2008 року, збільшеною в 3 рази.

Для попередження та виявлення правопорушників у лісових масивах лісгоспу проводитимуться рейди за участю лісової охорони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів