Поділитись:

Повідомили точну причину смерті немовляти, якого годували коров'ячим молоком (відео)

Середа, 27 листопада 2019, 22:12

У Ковелі померло місячне дитя, яке годували сирим коров'ячим молоком. У дитини була вроджена вада кишківника, але про неї лікарі під час виписки не повідомили. Батьки звинувачують у трагедії медиків.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Нагадаємо, 24 листопада на приймальне відділення Ковельської ЦРЛ доставили одномісячну дитину, хлопчик житель села Гулівка Ковельського району. За словами рідних, дитині давали сире коров'яче молоко, що і викликало такий стан.

Маленький Даниїл прожив менше місяця і помер наступного дня після свого хрещення. У довідці про смерть написано, що в дитини була вроджена вада кишківника.

Про те, що хлопчик має таку ваду, родина дізналась лише після його смерті. У 28-річної Надії це була шоста вагітність. У пологовому розповідають, під час народження жодних ускладнень не було. Малюк був здоровий.

"Жодних проблем на момент виписки і на момент перебування в пологовому у дитини не було", – каже головна лікарка пологового будинку Ковельського МТМО Світлана Гаврилюк

У перші тижні в малюка часто болів животик. Утім, у немовлят таке часто буває, заспокоювали лікарі. Батьки звернулися до медиків через кілька тижнів, коли хлопчику стало зле.

"Воно було у важкому стані. Дитя було синє, мляве абсолютно", – каже лікарка швидкої допомоги Тамара Білецька.

У районній лікарні майже вісім годин боролися за життя дитини. На допомогу викликали і спеціалістів з Луцька, але малюка врятувати не вдалося. 

Бабуся розповіла, що напередодні у мами було мало молока і малого вирішили трошки підгодувати коров’ячим. Медики кажуть, якщо в дитини була вада кишківника, то навіть невелика кількість такого молока могла заподіяти шкоди.

"Можливо, коров’яче молоко було як пусковим механізмом до загострення патології", – пояснив лікар-анестезіолог Андрій Ковальчук.

У смерті немовляти нині батьки винуватять медиків. Вони кажуть, якби в пологовому будинку вчасно розпізнали вроджену хворобу і попередили про особливості харчування, то трагедії б не сталося.

"Вони виписували. Сказали, що дитина здорова", – каже батько померлого хлопчика. 

У поліцію батьки поки не зверталися. Чи вимагатимуть розслідування – ще не визначилися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів