Поділитись:

Прокуратура взялася за польську студентку, яка обматюкала українку

Четвер, 28 листопада 2019, 11:34
Прокуратура взялася за польську студентку, яка обматюкала українку

фото ілюстративне 

Районна прокуратура в Ольштині відкрила провадження у справі студентки, яка в інтернеті нецензурно й образливо висловилася про українку та українське населення.

Студентку медицини Вармінсько-Мазурського воєводства, котра опублікувала у вебмережі відеоролик із ксенофобськими висловлюваннями, раніше також відсторонили від навчання у виші, – повідомляє Польське радіо. 

Як поінформував у вівторок речник Окружної прокуратури в Ольштині Кшиштоф Стодольний, ольштинська прокуратура 21 листопада відкрила провадження у справі публічних образ в інтернет-мережі невідомої жінки української національності та українського населення. Прокуратура збирає доказовий матеріал у цій справі. За це польській студентці загрожує позбавлення волі до 3 років.

Молода жінка розмістила в інтернеті відеоролик, у якому розповідає про умови подорожі потягом. У ньому вона нецензурно лається, глузує та принижує співпасажирку української національності, яка нібито зіпсувала їй поїздку. Відео швидко прикуло до себе увагу польських ЗМІ та користувачів соцмереж, студентку звинуватили у ксенофобії щодо українців.

На інцидент відреагував теж Вармінсько-Мазурський університет. У повідомленні на вебсайті адміністрація вишу поінформувала про невідкладні заходи, передбачені законодавством, щодо авторки та її слів, відсторонивши її від навчання у цьому закладі вищої освіти. Крім того, до прокуратури внесено заяву про можливий злочин, а в університеті відкрили дисциплінарне розслідування.

«Університет як центр співтворчості науки і культури є місцем обміну поглядами в академічній дискусії. Немає і ніколи не буде в університеті місця для проявів расизму, ксенофобії та образи людей різної статі, раси, етнічного походження, національності, релігії, віросповідання, світогляду, віку, сексуальної орієнтації або людей з обмеженими можливостями», – наголосили у виші.

«Як громада університету, для якої важливою є ідея відкритості та толерантності, ми висловлюємо несхвалення і протест подібному мисленню та поведінці», – додано у повідомленні.

Згодом польська студентка розмістила у вебмережі відеоролик, у якому вона вибачилася за свої слова, додавши, що запис мав бути призначений для вузького кола її знайомих і був формою жарту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів