Поділитись:

В Україні оновили перелік протипоказань щодо щеплень

П'ятниця, 29 листопада 2019, 20:03

26 листопада Міністерство юстиції зареєструвало наказ із оновленим переліком медичних протипоказань та застережень до проведення профілактичних щеплень.

Цей наказ допомагатиме лікарям ухвалювати рішення щодо щеплення пацієнта. Він деталізує процес вакцинації при різних протипоказах і створює максимально безпечні умови для людей, які мають протипокази до рекомендованих щеплень. Про це повідомили на сторінці МОЗ у Facebook

Тепер протипокази для людей із можливою алергічною реакцією на компоненти вакцини класифіковані відповідно до можливих алергенів: яєчного білка, дріжджів, желатину, лактози та латексу. 

Протипокази для людей із первинним імунодефіцитом були розділені за типами імунодефіциту. Окремо виділили рекомендації для вакцинування людей, які живуть поруч з людиною, яка має важку імуносупресію, імунодефіцит. До прикладу, люди з імунодефіцитом повинні уникати підгузків малюка, якого вакцинували ротавірусною вакциною протягом 4 тижнів. Для людей із ВІЛ-інфекцією описали застереження для кожної вакцини. 

Також рекомендується щеплюватись вагітним або жінкам, які планують вагітність від грипу протягом сезону грипу. Немовлята, які контактують з вагітними, можуть бути щеплені ротавірусною вакциною так само, як і інші малюки, котрі не мають таких контактів. 

Окремо описане питання вакцинації у період лактації. Щеплення жінкам, які годують немовля, інактивованими вакцинами або вакцинами, що містять живий вірус, не впливає на безпеку жінки чи дитини, яка перебуває на грудному вигодовуванні. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів