Поділитись:

У Google Photo з'явилася нова функція

П'ятниця, 29 листопада 2019, 21:03
У Google Photo з'явилася нова функція

Компанія Google додала в свій сервіс Google Photo нову функцію – можливість відзначати людей на фото вручну.

Функція зникла з сервісу Google після того, як той відділився від соціальної мережі Google+ в 2015 році, і ось тепер цю можливість повернули, – пише "24 техно".

Коли це працює

І хоч функцію повернули, все ж є одне обмеженням. Не можна просто так взяти фото і почати відзначати на ній своїх друзів і родичів. 

Спочатку алгоритм сервісу повинен визначити, що на фотографії є обличчя або домашній улюбленець. Після цього можна буде позначити їх вручну

І хоч алгоритм Google дуже добре визначає людей на ваших фото, іноді програма не може розпізнати обличчя, наприклад, якщо людина не дивився прямо в камеру. Тепер користувачі зможуть внести правки в теги або додати нові.

Як вручну позначити людину

Потрібно просто відкрити Google Photos, знайти зображення з людьми чи домашніми тваринами, провести пальцем вгору або торкнутися кнопки "три крапки" у верхньому правому кутку. Тут відображається оновлена панель EXIF із розділом Люди, аватарами розпізнаних осіб та піктограмою "ручка".

Якщо ви не бачите цієї піктограми, можливо, що ця функція ще не не оновилася на вашому ґаджеті. 

Якщо ж ви не бачите заголовка "Люди", отже, Google не виявив обличчя на цьому конкретному фото.

Нова функція стала часткою останнього оновлення Google Photos. Наразі вона доступна не всім користувачам, розгортання відбувається поступово.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Google-пошук: найдовші і найпопулярніші фрази в Україні

 

Надрукувати
мітки:
коментарів