Поділитись:

Уряд Сінгапуру зобов'язав Facebook виправити допис одного з користувачів

Понеділок, 02 грудня 2019, 03:41

Уряд Сінгапуру зобов'язав соціальну мережу Facebook внести корективи до допису одного з користувачів цієї соціальної мережі, у якому, на думку влади країни, міститься неправдива інформація. 

Про це пише Mind з посиланням на Reuters.

Влада країни заявила, що опублікувала розпорядження, яке вимагає від Facebook «опублікувати повідомлення про виправлення» в дописі від 23 листопада, в якому містилась інформація про фальсифікацію виборів.

Сінгапур заявив, що обвинувачення були «неправдивими» та «образливими», і початково наказав користувачу Алексу Тану опублікувати спростування. Тан, який не проживає в Сінгапурі і стверджує, що є громадянином Австралії, відмовився це зробити.

Можливість звернутися до соцмереж з вимогою виправляти дописи користувачів передбачає ухвалений у Сінгапурі раніше закон про боротьбу з фейковими новинами, який нещодавно набув чинності. 

Як пише DW, 30 листопада Facebook заявив,що був змушений вдатися до такого кроку після відповідного звернення уряду країни. 

«Facebook за законом зобов'язаний повідомити вам, що уряд Сінгапуру стверджує, що цей пост містить неправдиву інформацію», – повідомлення такого змісту було додане адміністрацією соцмережі під постом користувача від 23 листопада.

При цьому жодні виправлення у сам допис не вносилися. Також це повідомлення відображається лише для деяких користувачів Facebook. 

Надрукувати
мітки:
коментарів