Поділитись:

В Україні хочуть запустити е-кабінет забудовника

Понеділок, 02 грудня 2019, 09:31

Міністр розвитку громад і територій України Альона Бабак заявила, що запуск електронного "кабінета забудовника" планується на наступному тижні.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Із її слів, цей інструмент передбачений у межах боротьби з корупцією у будівельній галузі, зокрема реформуванні Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ).

"Ми плануємо в перший тиждень грудня вже зробити реальні кроки, які задекларував уряд Гончарука. Ми плануємо запустити електронний кабінет забудовника, який дозволить в автоматичному режимі людям, які будують об’єкти з незначними наслідками, так званий СС1, будувати об’єкти просто за електронним зверненням до ДАБІ", – сказала Бабак.

Вона пояснила, забудовники повинні будуть відкрити свій електронний кабінет, завантажити всю необхідну документацію, якої вимагає законодавство, і тоді отримають послугу ДАБІ так само в електронному вигляді.

"Тобто у свій електронний кабінет вони отримали інформацію, що їх інформація прийнята, і побачили себе вже в реєстрі як ті, хто подав документи і отримав дозвіл на початок будівництва", – зазначила Бабак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів