Поділитись:

Скільки одиноких батьків на Волині отримали допомогу на дітей

Понеділок, 02 грудня 2019, 12:20
Скільки одиноких батьків на Волині отримали допомогу на дітей

Станом на 01.11.2019 року до департаменту соціального захисту населення Волинської облдержадміністрації із заявами про призначення допомоги на дітей одиноким матерям (батькам) звернулося 11 505 осіб. З них до департаменту Луцької міської ради – 2 337. Державну допомогу отримали 5 491 особа (895 лучан).

Про це у відповідь на офіційний запит ІА «Конкурент» повідомила заступник директора департаменту соціального захисту населення Волинської облдержадміністрації Людмила Сірбіненко.

У 2018 році до органів соціального захисту населення надійшло 13 937 звернень. З них до департаменту соціальної політики Луцької міської ради – 1853. Кількість людей, які отримали допомогу, становила 4 828 осіб, з них – 716 лучан. 

Відповідно до до Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми", право на допомогу на дітей одиноким матерям мають одинокі матері, одинокі усиновлювачі, якщо у свідоцтві про народження дитини або документі про народження дитини немає запису про одного з батьків. Або ж у випадку, коли запис про батька (матір) проведено в установленому порядку органом державної реєстрації актів цивільного стану за вказівкою матері (батька, усиновлювача) дитини.

У департаменті соціального захисту населення  також повідомили, що органами соціального захисту не проводять моніторинг та облік одержувачів допомог за статтю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів