Поділитись:

Переносимо дату Різдва? Тоді й Пасху святкуймо з католиками

Понеділок, 09 грудня 2019, 07:40

Якщо я не йду уночі святити пасху, то це свято для мене навіть не відчувається. Так само не відчую свято народження Христа, якщо його перенесуть на 25 грудня. До речі, у мене часто питають, невже я хочу святкувати Різдво 7 січня. Для мене це питання риторичне.

Те, що наші прадіди святкували Різдво саме 25 грудня, – один з поширених варіантів перенести дату цього свята. Вважаєте це аргументом? Хм, ну, тоді давайте повернемося до всіх старих добрих традицій наших пращурів. Давайте тоді весілля з рушниками повернемо, плетіння вінків з барвінку, рушники у домі на ікони почепимо. Це нічого, що вони не вписуються в інтер’єр будинку. Тоді потрібно дотримуватися традицій хрещення дітей і не називати так, як нам надумається, а згідно з церковним календарем. Давайте строго дотримуватися посту, хреститися при вході у чийсь дім. 

Для чого потрібно зараз переносити дату святкування Різдва? Я вважаю, це було б доцільним, якби, наприклад, це могло якимось чином укріпити віру чи принесло би користь церкві. Від того, що я буду святкувати Різдво разом з усім світом, величності святу це не надасть, віри мені також. Католицьке Різдво... Тоді, може, й Пасху католицьку разом святкувати почнімо?

Перенесення дати я бачу так: ще більший розбрат і ненависть між вірянами. Згадаймо перехід до ПЦУ. Різдво 25 грудня – продовження цього так званого сценарію.

Хоча нам же, православним, не звикати. Ми можемо посваритися за «правильну» церкву, використовуючи лайливі слова, і одразу після цього піти на богослужіння до храму.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів