Поділитись:

Мікробізнес не відчує проблем через обов’язкові касові апарати, – волинські податківці

Середа, 04 грудня 2019, 17:14
Мікробізнес не відчує проблем через обов’язкові касові апарати, – волинські податківці

Дія нових законів щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій не поширюється на мікробізнес.

У цьому учасників семінару-тренінгу з питань започаткування бізнесу у Луцькому міському центрі зайнятості запевнила завідувач сектору комунікацій Головного управління ДПС у Волинській області Олена Нікотіна. 

«Ухвалені законодавчі зміни щодо застосування РРО не передбачають тотальну фіскалізацію. Зокрема, нові правила не зачіпають спрощенців І групи, річний дохід таких підприємців не повинен перевищувати 300 тисяч гривень. За останніми даними, новації щодо обов’язкового застосування касових апаратів торкнуться не більше половини від загальної кількості підприємців, залежно від специфіки та виду діяльності. Отож, кожному, хто започатковує діяльність, варто уважно спланувати власну справу та одразу ж визначитися щодо застосування РРО», – зазначила Олена Нікотіна.

Посадовець поінформувала, що до кінця поточного року ДПС має розробити безкоштовне програмне забезпечення «Програмний РРО» відповідно до законодавчих норм, а вже з 1 січня 2020 року платники податків зможуть протестувати програмні реєстратори розрахункових операцій. Свій продукт ДПС надаватиме і обслуговуватиме безкоштовно.

«Якщо ви плануєте працювати в умовах спрощеної системи оподаткування, то варто врахувати, що до 1 жовтня 2020 року реєстратори розрахункових операцій та програмні
реєстратори розрахункових операцій не застосовуються платниками єдиного податку другої - четвертої груп (фізичними особами - підприємцями) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1000000 гривень. Однак, якщо ви плануєте здійснювати реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту чи реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров’я, касова техніка-обов’язкова умова такої підприємницької діяльності», – наголосила посадовець.

Завідувач сектору комунікацій Головного управління ДПС в області Олена Нікотіна запропонувала бізнесу докладніше ознайомитися з останніми новаціями у тематичному банері «Новітні РРО» на вебпорталі ДПС України.

«Індивідуальні консультації щодо особливостей ведення підприємницької діяльності можна отримати у центрах обслуговування платників, або ж відвідавши спільні з Луцьким
міським центром зайнятості тренінги. Вже цього року учасниками тренінгів стали майже 350 громадян, котрі планували бізнес-діяльність, з яких кілька десятків – вже офіційні підприємці», – підсумувала Олена Нікотіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ БІЛЬШЕ Фінансист Василь Гром: "Гроші – найоб’єктивніший індикатор"

Надрукувати
мітки:
коментарів