Поділитись:

Волинянина, який зарізав свою куму, забрали в психлікарню

Середа, 04 грудня 2019, 12:30

Луцький міськрайонний суд задоволив підтримане Володимир-Волинською місцевою прокуратурою клопотання про застосування до 34-річного чоловіка, який убив знайому, госпіталізації до психіатричного закладу із суворим наглядом.

Про це інформує пресслужба прокуратури Волині. 

Як відомо волинянам, зранку 29 листопада 2018 року чоловік у власному помешканні у Нововолинську завдав своїй кумі ударів кухонним ножем і продовжував їх завдавати, наздогнавши жертву, яка намагалася втекти, на подвір'ї будинку. Від отриманих ран жінка померла.

Судово-психіатрична експертиза засвідчила, що чоловік перебував у стані неосудності через наявне у нього хронічне психічне захворювання, відтак матеріали провадження були скеровані до суду з клопотанням про застосування до нього примусових заходів медичного характеру. Згідно з рішенням суду чоловіка госпіталізовано до психіатричного закладу із суворим наглядом.

Довідково: згідно ч. 5 ст. 94 КК України госпіталізація до психіатричного закладу із суворим наглядом може бути застосована судом щодо психічно хворого, який вчинив суспільно небезпечне діяння, пов’язане з посяганням на життя інших осіб, а також щодо психічно хворого, який за своїм психічним станом і характером вчиненого суспільно небезпечного діяння становить особливу небезпеку для суспільства і потребує тримання у психіатричному закладі та лікування в умовах суворого нагляду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів