Поділитись:

Острівці безпеки і заборона поворотів: як у Луцьку зміниться схема дорожнього руху

Середа, 04 грудня 2019, 16:50
Острівці безпеки і заборона поворотів: як у Луцьку зміниться схема дорожнього руху

У Луцьку ухвалили рішення про зміни в організації дорожнього руху в місті.

Про заплановані зміни під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради розповів заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Микола Осіюк, – повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

Зі слів Миколи Осіюка, основною метою розробки схем є підвищення безпеки пішоходів за рахунок влаштування нових пішохідних переходів та острівців безпеки на наявних переходах з інтенсивним рухом, збільшення пропускної здатності вулиць шляхом заборони стоянки на проїзній частині, зменшення числа конфліктних точок на перехрестях та в місцях виїздів на вулиці з дворових територій, офісів і т.д. шляхом заборони лівих поворотів, що, своєю чергою, зменшить кількість дорожньо-транспортних пригод.

Зокрема, з 1 липня 2020 року будуть запроваджені наступні зміни:

  1. На проспекті Перемоги буде заборонено лівий поворот на вулицю 8 березня та генерала Шухевича; для розвантаження правої смуги руху у потрібних місцях буде встановлено знак «Стоянка заборонена».
  2. На проспекті Василя Мойсея буде створено острівець безпеки на пішохідному переході біля Меморіалу Вічної Слави; встановлено знак «Зупинка заборонена», аби не заважати руху громадського транспорту.
  3. На вулиці Даргомижського планується запровадити односторонній рух від вулиці Богдана Хмельницького до готелю «Світязь».
  4. На вулиці Івана Франка буде організовано рух транспортних засобів та заборонено поворот наліво до вулиці Шевченка.
  5. На кільцевій розв’язці проспект Відродження – проспект Соборності – вулиця Гордіюк буде запроваджено рух в дві смуги та впорядковано навколишні паркінги.
  6. На правій стороні вулиці Заповітної буде встановлено знак «Зупинка заборонена».
  7. На вулиці Карпенка-Карого в районі заправки «Укрпетроль» пропонується запровадити рух прямо при будь-якому сигналі світлофора.
  8. На вулиці Градний Узвіз буде обмежено рух транспортних засобів півкулями в районі пішохідного руху на Театральному майдані нашого міста.
  9. Також буде змінено рух в районі встановлення та демонтажу дорожніх знаків та табличок до них на вулицях Глушець, Замковій та Галшки Гулевичівни. Зокрема, на вулиці Глушець буде встановлено знак «Зупинка заборонена» в районі заїзду до паркінгу павільйону Центрального ринку, а також за зупинкою громадського транспорту, що розташована біля стадіону навчально-реабілітаційного центру навпроти павільйону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
07 березня 2024
04 березня 2024
21 вересня 2023
10 серпня 2023
12 липня 2023
09 січня 2023
30 вересня 2022
26 липня 2022
10 червня 2022