Поділитись:

Гроші "на церкву": "гастролер" з Чернівецької області грабував лучан

Середа, 04 грудня 2019, 20:15

На Волині повідомили про підозру "гастролеру" з Чернівецької області, який грабував квартири на очах у дітей.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури області.

Луцька місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні про вчинення 49-річним мешканцем Чернівецької області грабежів із проникненням у житло.


Навесні цього року чоловік, вдаючи, що просить гроші "на церкву" чи благодійність, дзвонив у вхідні двері помешкань лучан і, якщо йому відчиняли діти, заходив у квартири й забирав гроші, які міг знайти. 


Так, із квартири будинку на вулиці Щусєва в обласному центрі, у яку його впустила 10-річна дівчинка, він виніс 500 гривень та 55 доларів. У помешканні в будинку на вулиці Гулака-Артемовського, двері в яке відчинила 9-річна донька господині, зловмисник розжився на 500 польських злотих та 40 доларами.Звісно, діти, хоч згодом і усвідомлювали, що на їхніх очах коїться злочин, проте не могли завадити недобрим намірам візитера.

Правоохоронці, встановивши особу "гастролера", нині повідомили йому про підозру у вчиненні грабежів із проникненням у житло. Вирішується питання про обрання чоловікові запобіжного заходу. Встановлюється причетність цього громадянина до ще як мінімум трьох таких злочинів, якщо комусь із волинян відомо про факти вчинення щодо когось таких дій – прохання повідомляти у поліцію за номером "102".


Окрім того, прокуратура області звертається до волинян із проханням наголосити дітям, які залишаються вдома на самоті й можуть через свою довірливість стати жертвою злочину, на тому, що відчиняти двері помешкання незнайомцям – небезпечно, та неприпустимо.

Санкцією ч.3 ст. 186 Кримінального кодексу України за грабіж із проникненням у житло передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 березня 2024
19:45
15 березня 2024
21:03