Поділитись:

Всім начхати, або Захисти себе сама

П'ятниця, 06 грудня 2019, 07:40

– Кому яке діло, що їла і з ким спала? За собою дивіться, а до мене не лізьте!

Жінка років 50 голосно кричала у маршрутці, коли я зайшла в салон. Одягнена трохи дивно, не за погодою, в круглих окулярах, які їй зовсім не пасували, в яскравому доісторичному береті на голові… Мабуть, трохи психічно неврівноважена. Вона вигукувала непристойні слова, нікому не адресуючи їх, наче розмовляла сама із собою.

Салон маршрутки був заповнений пасажирами, серед них були й мами з маленькими дітьми, тож, логічно, жінці зробили зауваження, щоб вона не лаялася. Чемно, спокійно, аби не спровокувати ще більшої агресії. Але то було марно – її монолог ряснів словами, від яких вуха в’янули.

Несподівано із сидіння піднявся чоловік і підійшов до жінки.

– Закрила хавало! – прогарчав він. І вдарив по обличчю.

Пасажири заніміли. Такого ніхто не очікував.

Жінка у відповідь знову матюкнулася. І знов – удар по обличчю.

– Що ви робите?! Не чіпайте її, вона ж жінка! – закричали присутні, намагаючись зупинити молодика.

Жінки. На захист стали тільки жінки. А чоловіки, яких у салоні було багато, просто мовчки спостерігали, чим все закінчиться. Жоден не піднявся зі свого місця і не відтягнув від бідолашної кривдника. Жоден не сказав ні слова! Навіть якщо вона не в собі, вона потребувала захисту!

Сигнал про зупинку. Двері відчинилися. Чоловік наостанок ще раз заїхав жінці по щоці і спокійно вийшов.

Байдужість оточуючих і безкарність кривдників. І не варто сподіватися на допомогу. Захисти себе сама, бо всім начхати, якщо їх це не стосується.

Коли ми такими стали?

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 лютого 2024
27 вересня 2023
01 травня 2023
02 березня 2023
11 грудня 2022
25 листопада 2022
27 липня 2022
09 липня 2022
08:30
30 березня 2022