Поділитись:

Сніжинки проти пінгвінів

Автор: Оксана Пуняк |
Субота, 07 грудня 2019, 07:40

У своєму дитинстві на новорічних ранках я була переважно або сніжинкою, або Снігуронькою, або янголом. І один раз – жабою. Не пригадую, звідки взялася жаба на новорічному святкуванні і що в неї спільного зі сніжинками-зайчиками-ялинками, але пам’ятаю, як наполегливо мама серед знайомих шукала для мене щось зелене з одягу.

А загалом персонажів було небагато і перелік був традиційним: тоді ще недекомунізований Дід Мороз, його Снігуронька, зайчик, ведмедик, вовк, лисичка, а решта всі, кому звірів забракло, були сніжинками або просто дітьми. Приготування до свята – це теж ціла історія: шукали-позичали білі сукенки, нашивали на них так званий дощик, витинали крила і корони, майстрували з поясів від маминих шуб хвости лисичкам-вовкам, виготовляли з картону заячі вушка. 

Тепер проблем з цим нема ніяких. В інтернеті – безліч повідомлень про прокат новорічних костюмів. І я дивом-дивуюся, які костюми тільки не шукають зараз. То вам не сніжинки – вони вже давно не в тренді! Натомість пропонують і розбійників, і східних принцес, і кіндер сюрпризів, і зефірку, і пінгвіна, і навіть цукерку! Фантазія працює на всі 100 %. І все ж це логічно, бо світ не стоїть на місці. Та й кумирами для діток вже є зовсім інші герої. Проте десь та магія свята чи то з віком, чи через те, що знайти будь-що стало значно простіше, зникає: два речення у соцмережі – і костюм ваш. А десь там на батьківських горищах сумують вже нікому не потрібні саморобні крила, мечі чи накидки...

А ви ким були на новорічних ранках у дитинстві і де брали костюми? Діліться спогадами! 

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів