Поділитись:

Після серіалу "Перші ластівки" дитяча "гаряча лінія" отримала у 6 разів більше дзвінків

Субота, 07 грудня 2019, 02:54

Перший сезон українського серіалу про підліткові проблеми «Перші ластівки» отримав мільйонні перегляди та неоднозначні відгуки. Однак після його показу кількість дзвінків на дитячу гарячу лінію зросла у 6 разів.

Про це заявила директорка департаменту гарячих ліній організації "Ла Страда-Україна" Альона Кривуляк, інформує Громадське.

«Ми очікували, що кількість звернень на Національну гарячу дитячу лінію зросте, але не очікували, що вона зросте настільки. За неповний місяць показу «Перших ластівок» ми отримали більше 6000 звернень», – прокоментувала Альона Кривуляк.

Для порівняння, приблизно стільки ж людей звернулись на гарячу лінію за перше півріччя цього року.

Про що фільм?

У «Перших ластівках» демонструють різні проблеми, з якими можуть стикатись підлітки: булінг, наркотики, гомофобія, нерозуміння батьків. І проблеми ці не вигадані, оскільки під час створення сценаристи спілкувались із психологами, які на реальних прикладах розповідали, як діють підлітки в різних ситуаціях, а також проводили анонімні інтерв’ю зі школярами. Та в бажанні вмістити всі проблеми у 8 серій, очевидно, трохи перестарались, бо сюжет втратив певну реалістичність.

Сценарист та продюсер «Перших ластівок» Євген Тунік в ефірі «Нині вже» розповів, що сценаристи вагались: чи варто гіперболізувати певні речі, чи лишати їх прохідними. Але, оскільки це не документальний проект, зупинились на такому форматі. 

«Якщо в когось починає йти «кров з очей» від «Перших ластівок», то в мене «кров з очей» – від мильних драм і мильних опер, бо от такого насправді не буває», – додав Тунік.

«Перші ластівки» для кого?

Серіал часто звинувачують у демонстрації «поганого прикладу» для підлітків – мовляв, ті під його впливом можуть втілювати в життя побачене на екрані. Сценаристи ж запевняють: при написанні керувались ідеєю показати ті проблеми, що насправді існують:

«Спочатку була ідея і були історії, які потрібно було завернути в певну форму, певну фабулу. Коли вона з'явилась – почалось написання і продакшн серіалу. Але від самого початку головною була ідея, яка мала на меті комусь чимось допомогти», – додав Євген Тунік.

Серіал розрахований і на підлітків, і на батьків. Про це говорить і те, що «Перші ластівки» виробляли саме для телебачення, що дозволяє охопити більшу аудиторію. А от аби не створювати «поганий приклад», в кожній серії показували номер телефону Національної дитячої гарячої лінії, куди підлітки у разі потреби можуть звернутися за допомогою

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів