Поділитись:

Топ-10 порад, як дешево купити авіаквиток

Четвер, 16 червня 2016, 20:28
Топ-10 порад, як дешево купити авіаквиток

Якщо ви досі думали, що літати дорого, саме час змінити цю думку. Читайте цю статтю і опановуйте декілька простих хитрощів, які зроблять подорожі літаком значно дешевшими.

Порада №1. Бронюйте квитки завчасно

Оптимальний час планування відпустки — три-шість місяців до власне подорожі. У світі авіаперевезень є один простий секрет — абсолютно всі авіакомпанії намагаються завантажити свої рейси на декілька місяців наперед, тому стимулюють відповідний пасажирський попит. Чим раніше ви купите квиток, тим дешевше він вам обійдеться, – пише 24 канал.

Багато авіакомпаній пропонують бонусні програми за раннє бронювання: якщо ви придбаєте квитки за 90-180 днів до вильоту, зможете отримати знижку у 25-50%.

Ви здивуєтеся, але пасажири одного й того ж літака платять абсолютно різні суми за свої квитки. Близько 15 % летять за шалені гроші, адже подумали про дорогу в останній момент, 65 % заплатили за подорож помірну ціну і 20 % віддали по мінімуму, бо забезпечили свій переліт ще тоді, коли інші пасажири літака навіть про це не думали. Будьте серед них!

Порада №2. Будьте гнучкими

Якщо вам не важливо, у які дні тижня вирушати в подорож, обирайте для польотунайменш популярні дати. Найдешевші квитки ви знайдете у вівторок-середу. Подбайте, щоб дати вильоту і повернення припадали на ці дні тижня. Найдорожчі дні – з п'ятниці по неділю, а також на свята. Це стосується як країни вильоту, так і пункту призначення – перевірте, чи не припадають на дати планованої мандрівки особливі дати у країні прильоту. Подорожуйте у так званий низький туристичний сезон.

Не бійтеся експериментувати з датами. Спробуйте знайти у пошуковику рейси в діапазоні +/- 3 дні від запланованої дати. Цінова пропозиція одразу ж розшириться.

Велику роль в ціні авіаперельоту відіграє і час доби. Нічні, дуже ранні та обідні рейси, як правило, не користуються великим попитом, бо є незручними. Але якщо потрібно зекономити – такі пропозиції вам тільки на руку!

Порада №3. Пересадки – це вигідно!

Переліт транзитом завжди дешевший від прямого. Справа в тому, що тут менше комфорту і більше затрат часу. Однак ви можете перетворити незручність у вигоду, і зекономивши величеньку суму, зробити під час очікування справу, яку завжди відкладали.

Втім, запам'ятайте, що не слід мудрувати і самостійно намагатися спланувати пересадки, купивши квитки різних авіакомпаній. Справа в тому, що у випадку затримки одного з ваших рейсів, на вас ніхто не чекатиме в наступному літаку. Тож оформлюйте квитки одним бронюванням – і авіакомпанія буде зобов'язана доставити вас у кінцеву точку наступним рейсом або ж запропонувати альтернативний варіант перельоту.

Важливо: якщо у вас є такий наскрізний квиток на декілька перельотів, не намагайтеся подолати певні відрізки маршруту самостійно, не порушуйте вказану у квитку послідовність перельотів, адже квиток просто анулюють.

Порада №4. Беріть квиток в обидві сторони

Авіаквиток в одну сторону вам завжди обійдеться дорожче, ніж одразу в обидві. Це залізне правило авіації. Цей принцип діє і в тому випадку, коли пасажир прилітає до одного міста, а вилітає з іншого в межах однієї країни.

Авіакомпанії дуже важливо, щоб ви залишалися лояльним саме до неї, і перевізник обов'язково віддячить вам за це знижкою.

Порада №5. Замаскуйтеся

Шукайте авіаквитки в режимі Incognito. У браузерах Opera чи Google Chrome він вмикається набором клавіш Ctr+Shift+N, а в Mozilla Firefox – Ctrl+Shift+P. Така "конспірація" потрібна тому, що сайти перевізників акумулюють і зберігають інформацію про вас та ваші запити. Враховуються час прийняття рішення перед тим, як придбати квиток, рівень добробуту країни, в якій ви мешкаєте, які гаджети ви використовуєте – дорогі чи дешеві. І відповідно до того, наскільки заможним ви виглядаєте в "очах" системи, вам можуть пропонувати вищі ціни. Цей принцип наразі використовують всі продавці у мережі інтернет.

Також краще здійснювати покупку у непопулярний час доби – вночі або рано-вранці.

Порада №6. Спростіть пошуки квитка за допомогою онлайн-сервісів

Для того, щоб знайти дешеві квитки, зовсім не потрібно власноруч порівнювати пропозиції різних авіакомпаній. За вас це зроблять сайти-агрегатори, такі як SkyScanner, Expedia, Kayak, Aviasales, Anywayanyday та сервіс ITASoftware by Google.

Для українців найзручнішим серед них є сервіс SkyScanner. Тут ви знайдете спектр рейсів практично всіх існуючих авіакомпаній, які літають з вашого міста, українською мовою.

Також цікавий англомовний ресурс Drungli. Особливо в пригоді він стане тим, хто ще не визначився з пунктом подорожі. Цей онлайн-інструмент покаже вам практично всі найдешевші пропозиції в різні куточки світу.

Звісно ж, після того, як ви знайшли вигідний квиток на такому агрегаторі, інформацію потрібно перевірити на сайті авіакомпанії.

Зверніть увагу на те, що літати лоукостером не завжди дешевше, ніж класичними авіалініями. Річ у тім, що бюджетні перевізники виконують рейси у віддалені від головних міст аеропорти, діставатися до яких довго і дорого. Крім того, лоукостери не включають в ціну багаж і багато інших додаткових сервісів – наприклад, вартість процесінгу кредитних карток тощо

Порада №7. Купуйте квитки безпосередньо в авіакомпанії

Золоте правило для авіа-пасажирів: купуйте з перших рук, тобто – на сайті обраної авіакомпанії.

Тут усі ціни вказані без всіляких накруток, зборів за оформлення квитка та прихованих платежів. На своєму ресурсі авіаперевізник гарантує найнижчі ціни.

Ще одна вагома причина купувати квитки на сайті компанії – мінливий курс долара. Для вас він буде зафіксований на момент бронювання і не підлягатиме змінам. Навіть якщо ви оплатите квитки на другий день після бронювання, ціна не зміниться.

І останнє: покупка на сайті авіаперевізника – найнадійніша. У вас завжди є прямий зв'язок з авіакомпанією через контактний центр. В разі чого вам обов'язково допоможуть. Гарячі лінії авіакомпаній зазвичай працюють цілодобово. Тож якщо ви запізнилися на рейс чи потрібно повернути квиток – вам необхідно зробити лише один дзвінок.

Порада №8. Відмовтеся від того, що вам не потрібно

Бронюючи авіаквитки уважно читайте умови, на які підписуєтеся. Прибирайте непотрібні галочки навпроти додаткових послуг, наприклад, додаткове страхування, першість у черзі, більше місця для ніг, смс-інформування, понаднормовий багаж (беріть квиток за тарифом "тільки ручна поклажа").

Порада №9. Полюйте на знижки

Вам не завадить підписатися на новини авіакомпаній. Цікаві цінові пропозиції, розпродажі, акції – про все це авіакомпанія в першу чергу інформує свій "список контактів". Стежте за розсилкою та не сприймайте її як звичайний спам. Щоб отримувати першими інформацію про привабливі ціни, підпишіться на розсилки усіх перевізників, які літають з аеропорту вашого міста, слідкуйте за їхніми сторінками в соцмережах, а також цікавтеся новинами на спеціалізованих сайтах.

Але це ще не все. Побачили акцію – дійте хутчіш. Дешеві квитки отримають найспритніші, бо квитків таких не більше, ніж два десятки. Але слід пам'ятати, що квитки, придбані за розпродажем, не підлягають поверненню.

Іще один спосіб отримати знижку – скористатися постійними пропозиціями авіакомпанії. Так ви зможете прив'язати свій квиток до значущої дати – дня народження, весілля, річниці – і отримати за це знижку в 5 – 33% від тарифу.

Порада №10. Реєструйтеся в програмах лояльності

Навіть якщо ви літаєте рідко, бонуси вам не завадять, правда ж? Реєструйтеся упрограмі лояльності компанії-перевізника, і вже перший переліт принесе вам певну кількість миль-бонусів. Їх можна обміняти на знижку, зміну дати польоту та інші переваги.

І найважливіше: членство в клубі відкриває вам доступ до привабливих розіграшів та акцій, доступних лише для лояльних клієнтів.

Ви переконалися, що літати насправді може бути дешево? Перевірте це на практиці, запасайтеся хорошим настроєм і вирушайте до чудової відпустки вже цього року!

Надрукувати
мітки:
коментарів