Поділитись:

На Волині інспектори рибоохорони патрулюють річку після зариблення (фото)

Понеділок, 09 грудня 2019, 22:12

7 грудня 2019 року відбулося зариблення річки Луга у м. Володимир-Волинський. У водойму запустили майже тонну малька білого амура. 

Про це повідомляє пресслужба рибоохоронного патруля Волині.

Зариблення відбувалося за рахунок місцевого самоврядування у рамках програми з охорони навколишнього середовища.

Вселення здійснювали як для відтворення іхтіофауни водойми, так і для покращення екологічної ситуації, адже зазначений вид риб є цінним біомеліоратором, що зменшує ступінь заростання водного об’єкту вищою водною рослинністю.

Задля контролю за незаконним виловом випущеної риби територія зариблення патрулюється державними інспекторами Волинського рибоохоронного патруля.  Рибоохоронці стежать, щоб робота з вселення водних біоресурсів не виявилася марною і зариблення принесло свої позитивні результати. Для цього проводять бесіди з рибалками щодо заборони рибальства у радіусі 200 метрів від місця вселення малька та інформують про Правила любительського та спортивного рибальства, зокрема про добову норму та зимувальні ями.

«Велике значення для відновлення рибогосподарського потенціалу та підтримання сталих запасів риби у водних об’єктах має штучне відтворення. Шляхом вселення водних біоресурсів формується суттєва частка загальної рибопродукції, здійснюється вагоме поповнення природних популяцій аборигенних і рослиноїдних видів риб та поліпшується екологічна ситуація на водоймах. Такі акції є життєво необхідними для наших водойм, тому державні інспектори рибоохорони робитимуть все можливе, щоб зберегти вселені водні біоресурси та завадити порушенням на водоймі», – прокоментував начальник рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Управління Держрибагентства у Волинській області закликає громадян брати участь у збереженні рибних запасів, особливо в місцях зариблення. Якщо Ви помітили порушення правил рибальства просимо невідкладно повідомляти на «гарячу лінію» відомства: (067)360-78-40.

Довідково

Білий амур – цінна промислова риба родини коропових, яка досягає значних розмірів. В Україні його розводять, зариблюючи водойми для того, щоб очистити воду від макрофітів (вищі водяні рослини). Тому ця риба отримала ще одну назву – «трав’яний короп». Батьківщина білого амура – Східна Азія, де він поширений в середній та нижній течії р. Амур, її притоках – Уссурі та Сунгарі, оз. Ханка та річках Китаю. У 1953 році цю рибу було завезено в Україну і на даний час вона поширена практично у всіх водоймах.

Вкрай висока популярність білого амура більшою мірою пов’язана з його раціоном харчування. Він рослиноїдний, проте будучи мальком, риба харчується мікроорганізмами. Вища водна рослинність починає входити в раціон трав’яного коропа, коли він досягає одного року. Віддає перевагу молодій і м’якій рослинності. Зариблення водойм білим амуром набуло масового характеру для знищення водної рослинності у зарослих ставках та водоймах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 
 
Надрукувати
мітки:
коментарів