Поділитись:

На Волині за тиждень зафіксували 10 порушень правил рибальства

Вівторок, 10 грудня 2019, 23:09
На Волині за тиждень зафіксували 10 порушень правил рибальства

У період з 2 по 9 грудня 2019 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 10 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Про це інформує рибоохоронний патруль Волині.

Так, складено п’ять протоколів за порушення правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП) та один – за незаконний збут водних біоресурсів (ч. 1 ст. 88-1 КУпАП). Крім того, оформлено чотири акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«У порушників вилучено 30 кг водних біоресурсів. Накладено штрафів на суму 255 грн заборонених знарядь лову (сітні). Також вилучено 10 од. безгосподарських заборонених знарядь лову (сітні)», – повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, шостого грудня під час рибоохоронного рейду Волинський рибпатруль зафіксував порушення правил рибальства на зимувальній ямі. Так, на водному об’єкті поблизу с. Римачі Любомльського району Волинської області викрито чотирьох порушників, які з човнів за допомогою спінінгів здійснювали вилов риби на зимувальній ямі.

На осіб оформлено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП. Також з рибалками проведено масово-роз’яснювальну роботу щодо заборони рибалити на зимувальних ямах та ознайомлено з Правилами любительського та спортивного рибальства.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40 . Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Нагадаємо, з 1 листопада 2019 року на водоймах Волині триває осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах. Триватиме вона до початку весняно-літньої заборони на період нересту водних біоресурсів 2020 року.

На Волині за тиждень зафіксували 10 порушень правил рибальстваНа Волині за тиждень зафіксували 10 порушень правил рибальстваНа Волині за тиждень зафіксували 10 порушень правил рибальстваНа Волині за тиждень зафіксували 10 порушень правил рибальства

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024