Поділитись:

В Іваничівському районі знову "воюють" за церкву (фото)

Середа, 11 грудня 2019, 17:43
В Іваничівському районі знову «воюють» за церкву (фото)

10-го грудня в Іваничівському районі поліція зробила спроби посадити священників УПЦ (Московського патріархату) та ПЦУ за стіл переговорів, щоб обговорити питання: кому з них належить храм у селі Мишів. Проте результатів отримати так і не вдалося.

Про це розповів т.в.о. начальника Іваничівського відділення поліції В’ячеслав Мартинюк, – інформує БУГ. 

30-го листопада у селі Мишів Іваничівського району біля храму відбулися збори селян, хотіли виріщити церковне питання: справа в тому, що прихильників ПЦУ зі священиком з лютого 2019-го року не пускають в церкву проводити богослужіння. Прихильники ж УПЦ (МП) розповідають, що більшість прихожан храму не голосували за перехід, тому церкву не віддадуть.

В Іваничівському районі знову «воюють» за церкву (фото)

Тоді ж, аби збори селян не переросли в масштабний конфлікт, за ситуацією спостерігали десятки правоохоронців. Вони ж і опечатали храм.

В Іваничівському районі знову «воюють» за церкву (фото)

“Ми не брали участь у самому обговоренні. Ми просто дали можливість поспілкуватися. Наше діло просте ми забезпечуємо охорону публічного порядку”, – сказав Мартинюк.

В Іваничівському районі знову «воюють» за церкву (фото)

Як розповіли БУГу жителі села Мишів, працівники поліції 10-го грудня ходили селом та збирали власні списки селян: хто і за яку церкву.

У поліції зазначили, що у зв’язку з подіями біля храму та фактом “самоуправства” було відкрите кримінальне провадження, в межах якого проводяться відповідні слідчі дії. Сторони конфлікту домовитися про щось так і не змогли.

Ймовірно, після завершення провадження, справу передадуть для вирішення у стінах суду. Храм на час провдення слідчих дій так і залишиться опечатаним.

Довідково:

Мурована Миколаївська церква візантійської архітектури у селі Мишів побудована у 1885 році. Із 1962 по 1988 рік була закрита.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів