Поділитись:

Карасі, товстолоби, короп: який улов рибних порушників Волині

Четвер, 12 грудня 2019, 09:51
Карасі, товстолоби, короп: який улов рибних порушників Волині

Шостого та сьомого грудня 2019 року Волинський рибоохоронний патруль під час рейду водоймами області знайшов порушників на території Ківерцівського та Любешівського районів.

Так, на автошляху Р14 на території Ківерцівського району Волинської області викрили порушника, який намагався продати 30 кг риби: 10 кг карася, 10 кг коропа та 10 кг товстолоба. При перевірці ця особа не змогла надати документи, що підтверджують законність походження товару.

На громадянина склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП. Матеріали справи направили до суду для притягнення громадянина до відповідальності.

Наступного дня рейдова група обстежила озеро Біле, поблизу села Невір Любешівського району Волинської області. На цій водоймі виявили та вилучили сім безгосподарських сіток, загальною довжиною 435 м. У сітках знаходилась риба: карась та щука, загальною вагою 3 кг. Оскільки риба була жива, рибпатрульні випустили її назад у воду. Складено відповідні акти.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360 78 40. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідково:

Стаття 88-1 КУпАП визначає, що порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу тягне за собою накладення штрафу від 510 до 1 700 грн з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів