Поділитись:

Рада зняла останню перешкоду для зниження акцизів на вживані авто

Четвер, 16 червня 2016, 16:45

Парламент провалив постанову про скасування результатів голосування за закон.

Верховна Рада прибрала останню перешкоду перед зниженням ставок акцизного збору на старі автомобілі, з тріском проваливши постанову про скасування результатів голосування по даному законопроекту (№3251), – повідомляє "Сегодня".

За відповідний проект постанови щодо скасування рішення про прийняття в цілому законопроекту "Про внесення змін до Податкового кодексу щодо стимулювання розвитку ринку користувалися транспортних засобів" проголосував лише 1 народний депутат, проти – 125 нардепів.

Тепер, згідно з регламентом ВР, закон може підписати голова парламенту Андрій Парубій і передати його на підпис Президенту України Петру Порошенку. Наприкінці ранкового засідання спікер Ради урочисто поставив свій підпис під документом.

Нагадаємо: 31 травня Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроект №3251, яким тимчасово, до 31 грудня 2018 року, значно знижуються ставки акцизного збору на вживані легкові автомобілі, зокрема, з метою мінімізації використання схем "тимчасового ввезення" для ухилення від сплати податків.

Закон вступає в силу з першого числа місяця, наступного за місяцем його опублікування.

Законом передбачено зниження ставок акцизного податку тільки на легкові автомобілі, випущені після 1 січня 2010 року, а також заборонено ввезення автомобілів з країни, визнаної агресором.

Крім того, фізична або юридична особа може ввезти за зниженими ставками тільки один автомобіль і для власних потреб, а якщо такий автомобіль буде відчужений протягом 365 днів, то його власник зобов'язаний сплатити повну ставку акцизного податку.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: СКІЛЬКИ ТЕПЕР МОЖНА ЗЕКОНОМИТИ НА РОЗМИТНЕННІ ВЖИВАНИХ АВТО

Надрукувати
мітки:
коментарів