Поділитись:

У 23-му окрузі шість членів ОВК ще не склали присягу

Четвер, 16 червня 2016, 17:00
У 23-му окрузі шість членів ОВК ще не склали присягу

27 травня ЦВК утворила окружну виборчу комісію з виборів народних депутатів України у одномандатному виборчому окрузі № 23.

За період з 29 травня по 15 червня ОВК провела два засідання. На жодне з них не з'явилось 5 членів комісії. Причина – проживають за межами Волинської області, – повідомляє Громадянська мережа ОПОРА.

Станом на 16 червня лише 12 з 18 членів окружної виборчої комісії, утвореної у 23-му виборчому окрузі, склали присягу і набули повноважень членів ОВК. Зокрема, не склали присягу: Ганна Гіль (політична парті "Нова політика"), Денис Дуденко (Партія Зелених України), Лариса Єременко (Ліберальна партія України), Олександр Лукашевський (Радикальна партія Олега Ляшка), Анфіса Родченко (політична парті "Єдина країна"), Андрій Сакір (політична партія "5.10").

За словами голови окружної виборчої комісії Світлани Демчук (Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина"), відповідний факт створює певні незручності у роботі комісії. Зокрема, це пов'язано із встановленим графіком чергувань та із проведенням засідань комісії, оскільки у такому випадку важче зібрати кворум.

"У нас в комісії 18 осіб. Як нам повноцінно проводити засідання, якщо три людини з Херсона, одна – з Запоріжжя, одна – з Чернігова, двоє – з Луцька, одна – з м. Ківерці. Місцевих не багато. Люди, що зі східних регіонів, на дзвінки не відповідають. Телефонували уже неодноразово в ЦВК, втім, жодних роз'яснень, як нам діяти в такій ситуації, ще не отримали. Уже відбулось дві заміни членів комісії, але суттєво ситуації не змінилась", – скаржиться голова ОВК Світлана Демчук.

Відео: Громадське. Волинь

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
18:35
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09