Поділитись:

Президент "дав добро" на спрощену реєстрацію ліків

Четвер, 16 червня 2016, 18:56
Президент «дав добро» на спрощену реєстрацію ліків

Президент Петро Порошенко підписав Закон "Про внесення змін до статті 9 Закону України "Про лікарські засоби" щодо спрощення державної реєстрації лікарських засобів.

Про це повідомляє Адміністрація Президента.

Порошенко наголосив, що з набуттям чинності документа держава та суспільство матимуть одразу кілька позитивних результатів.

"Підвищиться якість лікарських засобів. Буде створена конкуренція на внутрішньому ринку. Надходитимуть аналогічні препарати і за рахунок конкуренції людина зможе обирати собі оптимальне співвідношення ціни та якості", - сказав Президент.

Також він заявив про перекриття ще одного каналу фінансування корупції.

"До нас в Україну зможуть нарешті приходити ведучі фармакологічні компанії, які з етичних міркувань відмовлялися платити хабаря. На сьогоднішній день ворота для них - для чесних і порядних - в Україні відкриті", - зазначив Петро Порошенко.

Водночас, в.о міністра охорони здоров'я Віктор Шафранський заявив, що закон є першим кроком на шляху здешевлення цін на ліки.

За його словами, вже завтра Міністерство звернеться до світових виробників із закликом до реєстрації ще незареєстрованих в Україні лікарських засобів різних нозологічних груп. В першу чергу онкологічних, кардіологічних, ревматичних та інших препаратів, які є життєвонеобхідними.

Надрукувати
мітки:
коментарів