Поділитись:

Досі не встановили, хто був за кермом ВМW, яке на смерть збило жінку (відео)

Четвер, 12 грудня 2019, 21:12

Хто керував BMW, яке в ніч на 6 грудня 2019 року у Луцьку на смерть збило жінку та втікало від поліції – досі не встановили. 

Про це інформує ІА Волинські новини. 

На ексклюзивних кадрах погоні та затримання п’яних молодиків видно, що за мить до затримання водій встигає пересісти на пасажирське сидіння, тому коли поліція витягує їх з машини, за кермом заведеного авто, яке продовжує рух, вже нікого немає.


Тому до слідства є чимало питань: чому відповідальність несе поки лише один з трьох молодиків і яка роль кожного з них у цьому злочині, чи надали суду всі відомі докази та встановлені факти, аби взяти під варту хоча б одного з підозрюваних. Всі ці питання поки залишаються без відповіді.

Нагадаємо: близько опівночі на вулиці Карпенка-Карого в обласному центрі автомобіль "BMW 528" насмерть збив перехожу й втік з місця ДТП. Лучани Бортник Геннадій Михайлович (власник авто), Дишко Сергій Миколайович та їхній товариш Протасюк Олександр Ігорович у стані алкогольного сп’яніння на великій швидкості, рухаючись вулицею Карпенка-Карого, збивають жінку насмерть – нею виявляється 46-річна жителька Луцького району.

Екіпажі патрульних отримали орієнтування про винуватців, які рухалися у напрямку села Гаразджа. На багаторазові заклики зупинитися водій не реагував та грубо порушував Правила дорожнього руху, створюючи аварійні ситуації.

Неподалік с. Піддубці транспортний засіб заблокували. У салоні перебувало троє чоловіків з ознаками сильного алкогольного сп’яніння, яких негайно затримали.

Водій став пасажиром, хто керував – не відомо

На відеозаписі чітко видно, як в BMW з автоматичною коробкою передач загораються стопи, тобто водій гальмує. 

Проте вже за мить, після повної зупинки автомобіля, стопи гаснуть, тобто водій прибирає ногу з педалі гальма. Якщо придивитись до відблисків світла, то видно, як в салоні починається рух силуетів людей, тим часом автомобіль починає котитись. Це означає, що водій не перевів коробку передач в режим «P – parking», авто залишається в режимі «D – drive». В цій ситуації, як тільки забрати ногу з педалі гальма автомобіль сам почне рух, навіть якщо не натискати на газ.

На відеозаписі видно, що поліцейські кидаються до всіх дверей автомобіля і починають діставати пасажирів. Зверніть увагу на дії поліцейського, який відкриває водійські дверцята – він повністю сідає за кермо, аби заглушити авто і зупинити його рух. Тобто за кермом нікого немає.

Як видно далі, всіх трьох чоловіків дістають з пасажирських сидінь. Хто був за кермом чоловіки «не пам’ятають» або ж «не хочуть пам’ятати».
 

Підозра Протасюку і домашній арешт

Лише одному з трьох фігурантів справиоголосили про підозру – це Олександр Протасюк. Проте підозрюваному суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту в нічний час з 22:00 до 8:00. Натомість прокурори домагатимуться взяття винуватця під варту.

«П’яні за кермом, збили, втікали. Які ще потрібні докази?!», – обурюються волиняни.

Водія затримали у порядку ст. 208 КПК України. Слідчі  у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України. Йдеться про порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого.

Проте з процесуальної сторони справа валиться вже на першому слуханні через брак доказів – через помилки органу досудового розслідування суд позбавлений можливості прийняти інше рішення та, приміром, взяти підозрюваного під варту.

Зокрема, як пояснював суддя Віталій Ковтуненко, учасників інциденту не освідували на предмет вмісту алкоголю і наркотиків в крові, не встановлено точне місце, де збили жінку, до матеріалів справи не долучили відео з боді-камер поліцейських.

Досі невідомо, хто з них трьох був за кермом. Чому саме Протасюку оголосили про підозру (на відео видно, що його дістають із заднього сидіння автомобіля, впізнати його можна по одягу, в якому він був і під час затримання і на суді)?

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів