Поділитись:

Вбивство журналіста Шеремета: назвали імена п’ятьох підозрюваних

Четвер, 12 грудня 2019, 23:05
Вбивство журналіста Шеремета: назвали імена п’ятьох підозрюваних

У справі Шеремета поліція підозрює щонайменше п’ятьох людей.

Про це керівники правоохоронних органів повідомили на брифінгу у Києві, – повідомляє Українська правда.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про затримання фігурантів справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

О 5 годині вечора відбувся брифінг, на якому йшлося про перебіг розслідування справи, зокрема про встановлення виконавців вбивства Павла. Слідство підозрює щонайменше п’ятьох людей: медсестру Яну Дугарь, лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, музиканта й добровольця Андрія Антоненка, добровольців Владислава та Інну Грищенків.

За версією правоохоронців, на основі проведених експертиз, закладала вибухівку під авто Шеремета Юлія Кузьменко, а допомагав їй Андрій Антоненко. Їх обох затримано.

Слідство вважає основним мотивом убивства журналіста Павла Шеремета дестабілізацію соціально-політичної ситуації у країні.

Адвокат затриманого Владислава Грищенка Віталій Ковальчук заявив про порушення прав його підзахисних, але допустив, що на записі слідчих "ймовірно голос клієнта".

У справі Шеремета поліцейські: здійснили 800 вийомок документів і інформації, зокрема в мобільних операторів; допитали більше 3700 осіб; призначили й провели 47 експертиз, зокрема комплексних;, відпрацювали 570 будинків і близько 4300 квартир; проаналізували понад 80 мільйонів телефонних з’єднань і 40 тисяч абонентів; дослідили відеозаписи з 221 камери спостереження (тривалість записів становив від 5 діб до 2 місяців).

Нагадаємо: зранку 20 липня в результаті вибуху автомобіля загинув відомий журналіст Павло Шеремет. Автівка вибухнула на розі вулиці Богдана Хмельницького та Івана Франка у Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів