Поділитись:

Опонент розповів, чому Пісачук не повинен очолити Волинську обласну лікарню

П'ятниця, 13 грудня 2019, 10:00

Медичний директор з питань хірургії Олександр Дудар вважає, що обрання Сергія Пісачука керівником Волинської обласної клінічної лікарні було неправомірним. 

Про це він сказав у коментарі ІА "Конкурент"

З його слів, Міністерство охорони здоров'я та Міністерство юстиції України затвердили певні кваліфікаційні вимоги щодо керівників закладів такого гатунку. Дудар стверджує, що у Пісачука відсутній необхідний управлінський досвід (МОЗ передбачає 7 років стажу на керівних посадах для того, щоб очолити заклад охорони здоров'я обласного рівня). 

"Мій опонент – звичайний лікар, при всій повазі до нього. Він ніколи не керував такими закладами. Він не має необхідного керівного стажу. І, наскільки мені відомо, хоча я його документи в руках не тримав, він не має спеціалізації "Управління охорони здоров’я", – зазначив медик. 

"Я вважаю, що якщо є прописані вимоги, то їх повинні усі дотримуватися однаково. Я вчився в медінституті, пів року здобував спеціальність «Управління кадрами» та отримав додатково фах "Управління та менеджмен". Щоб мати необхідний досвід, керував у поліклініці. Потім – 13 років на посаді заступника керівника обласної лікарні. Лише зараз, пройшовши цей шлях, я дозволив собі податися на відповідний конкурс", – резюмував Олександр Дудар. 

Натомість очільник конкурсної комісії Роман Карпюк стверджує, що документи кандидатів на посаду керівника обласної лікарні перевірялися профільними відділами обласної ради та відповідають вимогам.

Нагадаємо:  комісія розглядала дві кандидатури – Сергія Пісачука та Олександра Дударя та рекомендує обласній раді обрати саме Сергія Пісачука. Остаточне рішення – за сесією обласної ради.

Натомість депутат обласної ради Олександр Зінчук переконаний, що нового очільника Волинської обласної лікарні Сергія Пісачука планують призначити незаконно. Він вважає, що не була дотримана процедура проведення виборів, а саме – комісія була закритою. Проте Роман Карпюк це заперечив

Довідково:

Сергій Васильович Пісачук народився 21 березня 1976 року в селищі Шацьк Волинської області. Закінчив Ковельське медичне училище, Львівський національний медичний університет ім. Данила Галицького та інтернатуру із загальної хірургії у Волинській обласній клінічній лікарні. Лікар-флеболог Центру хірургії ока проф. Загурського. Одружений. Має двох синів.

Нагадаємо: у липні 2019 року Сергій Пісачук балотувався кандидатом у народні депутати України від партії «Слуга народу» у виборчому окрузі №22 (Луцьк).

За нього проголосували 21368 виборців округу (27,24%). Перемогу в цьому окрузі здобув кандидат-самовисуванець, тодішній голова Волинської обласної ради Ігор Палиця. Його підтримали 29157 чоловік (37,17%).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
30 листопада 2022
22:45
14 жовтня 2022
20 вересня 2022
01 квітня 2022
11 лютого 2022
07 лютого 2022
18 листопада 2021
13 вересня 2021