Поділитись:

Волинянам розповіли, як не купити сумнівний алкоголь

П'ятниця, 13 грудня 2019, 09:50
Волинянам розповіли, як не купити сумнівний алкоголь

фото ілюстративне

Волинські податківці застерігають споживачів від придбання алкоголю сумнівної якості до новорічних святкувань.

Купуючи алкогольні напої до різдвяно-новорічних святкувань, варто перевірити у фіскальному чеку наявність інформації про сплачений роздрібний акциз, – рекомендують в Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Така увага кожного відповідального платника податків не лише сприятиме наповненню бюджету, а й гарантуватиме споживачам на святковому столі продукцію належної якості.

Оскільки саме напередодні свят суттєво зростають обсяги придбання алкогольних напоїв, в Головному управлінні ДПС у Волинській області застерігають споживачів від придбання нелегальної горілчаної продукції.

«Сурогатний алкоголь – загроза здоров’ю та життю кожного, хто зважується купувати та споживати такий товар. Якщо ви придбали алкогольні напої без марок акцизного податку встановленого зразка, то це означає, що такий товар перебуває у нелегальному обігу. Ще одним підтвердженням факту порушення закону буде відсутність у фіскальному чеку інформації про суму сплаченого роздрібного акцизу. У такому разі не зайвим буде поцікавитися у продавця про наявність ліцензії на реалізацію алкогольних напоїв», – наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк.

Посадовець підкреслив, що лише легальна підакцизна продукція відповідає стандартам якості та не зашкодить споживачам за умови помірного споживання.

«Легальна реалізація підакцизної продукції цього року вже додала громадам Волині 110,5 мільйона гривень акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції. Це кошти, які громади використовують для фінансування власних програм. Тож просимо кожного, хто купує алкогольну продукцію, подбати про власну безпеку та надходження до бюджету своєї громади», – зазначив Сергій Кондратюк.

Якщо Ви володієте інформацією щодо сумнівної якості підакцизних товарів, автентичності марок акцизного податку на них, телефонуйте за номерами: (0332) 777102 (чергова частина ГУ ДФС у Волинській області), або (0332) 724414 (управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДПС у Волинській області). Своє повідомлення Ви можете також надіслати поштою за адресою: м. Луцьк, Київський майдан, 4 (конфіденційність гарантується).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів