Поділитись:

У Луцьку шукають перевізника на маршрути №11 та 14

П'ятниця, 13 грудня 2019, 22:09
У Луцьку шукають перевізника на маршрути №11 та 14

У Луцьку сьогодні, 13 грудня, на позачерговому засіданні члени виконкому розглянули питання “Про проведення конкурсу на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування № 11, 14”.

Про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

Нагадаємо, вже три дні в луцьких автобусах та тролейбусах за проїзд можна розрахуватися електронним квитком чи готівкою. Такий перехідний період триватиме до 18 грудня. Це зроблено, аби лучани встигли придбати квитки чи завантажити на смартфони мобільний додаток. З 19 грудня готівкою буде неможливо розрахуватися у транспорті. Тому лучанам варто за ці кілька днів придбати електронні квитки чи встановити мобільний додаток.

За словами секретаря міської ради Григорія Пустовіта, за три дні вдалося залучити ще 40 автобусів на маршрути. Він наголосив, що ведуться постійні переговори з перевізниками і частина з тих, хто 11 грудня ще вагався, нині вже підписали договори і встановлюють валідатори. Зі слів Пустовіта, перемовини тривають й далі.

У міській раді також подякували лучанам, які з розумінням віднеслися до ситуації, що склалась з громадським транспортом. Нагадаємо, мешканці Луцька об'єдналися у групи й підвозять один одного автомобілями.

Начальник управління транспорту та зв'язку Володимир Степанов зазначив, що у найближчі два дні на 11 та 32 маршрути вийдуть 20 автобусів. Нині на них розпочали встановлення обладнання. Крім того, за його словами, досягнуто домовленості зі ще одним перевізником і з понеділка на маршрути виїдуть ще 12 транспортних засобів. Таким чином, з 16 грудня на вулицях Луцька працюватиме більше сотні автобусів.

Також Володимир Степанов зауважив, що проєктом рішення пропонується оголосити конкурс на міські маршрути № 11 та 14. Так, усі охочі можуть подати документи до 12 години 13 січня 2020 року. Дата проведення конкурсу – 28 січня 2020 року. Участь у конкурсі можуть брати міські автобуси категорії М3 класу І з екологічними показниками не нижче Євро-2. Крім того, до проведення конкурсу автобуси повинні мати встановлене працездатне обладнання автоматизованої системи обліку оплати проїзду, GPS-моніторингу, системи автоматичного сповіщення пасажирів, системи відеоспостереження.

Також варто зазначити, що до проведення конкурсу та затвердження його результатів перевізником за автобусним маршрутом № 11 визначено ФОП Михайлюк Ю.П. та ФОП Кашуба Т.І.

Перевезення пасажирів на маршруті № 32, тимчасово до проведення конкурсу, здійснюватиме ФОП Оплачко Т.В.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів