Поділитись:

Майже столітній сатиричний журнал «Перець» припиняє друк

Понеділок, 16 грудня 2019, 01:15

У грудні 2019 року вийде останній випуск сатирично-гумористичного журналу «Перець. Весела республіка» у друкованій версії.

Про це повідомили на сторінці видання у Facebook.

Зазначається, що журнал продовжить виходити у світ в електронній версії.

«Нагадую шановній громаді, що з січня наступного року часопис виходитиме у світ в електронному вигляді в мережі Інтернет. Отож підтримайте його не тільки морально, але й матеріально», – йдеться у повідомленні.

Як повідомили у ZN,ua з посиланням на звернення головного редактора Юрія Іщенка, у цифровому форматі журнал почне виходити з січня 2020 року.

Зазначається, що три останні роки свого «чергового відродження» перець тримався тільки за передплатні кошти, спроби поширювати журнал уроздріб не дали результатів.

«Що стосується творчого колективу, то ми й далі будемо радувати вас гострими публікаціями, чутливими карикатурами й веселими малюнками. До зустрічі в Новому році!», – запевнив головний редактор.

У коментарі під постом видання уточнило, що зможе відновити паперову версію, якщо журнал «виправдає себе». Коштувати один примірник буде приблизно 100 гривень.

Довідково:

Український сатирично-гумористичний ілюстрований часопис «Перець» заснований у 1922 році у Харкові. Вихід журналу тричі зупинявся. Пік популярності припав на 1970-1980 рр. З січня 2014 журнал перестав виходити.

Останню спроба відновити випуск журналу редакція здійснила у 2017 році. Журнал під назвою «Перець. Весела республіка» проіснував ще три роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів