Поділитись:

У Луцьку вдруге відбувся Волинь NGO Форум

Понеділок, 16 грудня 2019, 08:12

Більше сотні громадських активістів, представників органів влади та міжнародних донорських організації зібралися 13 грудня у Луцьку в межах Волинь NGO Форуму 2019.

Мета – поговорити про актуальні проблеми громадського сектору та обмінятися досвідом реалізації успішних ініціатив, – інформують організатори. 

«Подібний захід відбувається вже вдруге. Минулого року ми акцентували увагу на особливості співпраці громадських організацій та влади. Цього разу багато говоримо про професійність громадського сектору, про зміну в підходах діяльності та фінансову спроможність», – розповіла організаторка Форуму, керівниця Волинського Інституту Права Ірина Гайдучик.

Чи можливе громадянське суспільство без громадян? В яких одиницях вимірюється рівень організаційного розвитку громадських організацій? Чому про громадські організації мало пишуть у ЗМІ? Чи має шанс громадський сектор стати «замовником» трендів розвитку? Мережування: тренд чи необхідність? Відповіді на ці запитання учасники Форуму могли почути під час мотиваційних виступів авторитетних всеукраїнських експертів, дискусій та майстер-класів.

Родзинкою цьогорічного Форуму стали зустріч з донорами та презентація аналізу діяльності громадського сектору Волині у 2019 році. Так, на Волинь NGO Форум 2019 завітали представники Посольства Сполучених Штатів Америки, міжнародного фонду «Відродження», ІСАР Єднання, програми EGAP, Програми розвитку ООН в Україні. Всі вони розповіли про особливості співпраці з громадським сектором та поінформували присутніх про поточні та майбутні конкурси підтримки проєктів.

«Рада, що усі заходи Форуму користувалися популярністю серед його учасників. Активні дискусії, багато запитань до спікерів – свідчення того, що для волинського громадського сектора важливі такі заходи. Адже це не лише можливість поділитися досвідом, отримати нові знання, а й нагода узгодити спільні дії для розвитку Волині», – зазначила Ірина Гайдучик.

Довідково:

Форум організовується Обласною молодіжною громадською організацією «Волинський Інститут Права» за підтримки ПРООН в Україні та Міністерства закордонних справ Данії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів