Поділитись:

Черги на кордоні України і Польщі стають щоразу більшими

П'ятниця, 17 червня 2016, 10:38
Черги на кордоні України і Польщі стають щоразу більшими

У затори потрапили понад 1,6 тисячі авто.

Станом на 8:00 17 червня на кордоні України і Польщі у восьми пунктах пропуску у Волинській та Львівській областях утворилися черги, в яких стоять 1630 автомобілів, – пише "Сегодня".

Зокрема, 120 автомобілів стояли в черзі в міжнародному автомобільному пункті пропуску "Устилуг – Зосін", ще 250 – в ПП "Ягодин-Дорогуськ" на Волині.

У Львівській області в ПП "Шегині – Медика" своєї черги чекали ще 170 автомобілів, в ПП "Угринів – Долгобичув" – 220, в ПП "Краковець – Корчова" – 300, в ПП "Грушів – Будомєж" – 150, в ПП "Смільниця – Кросценко" – 120, в ПП "Рава-Руська – Гребенне" – 300 автомобілів.

При цьому в інших пунктах пропуску на західному кордоні автомобільних черг за станом на 8:00 не зафіксовано.

Нагадаємо: черги такого масштабу утворюються вже третій день поспіль. Учора, 16 травня, у заторах стояли 1140 автомобілів.

Як повідомляє ТСН, причина – так званий італійський страйк польських митників. Вони на роботу виходять, але оформлюють кожне авто дуже повільно, майже втричі довше, ніж зазвичай. Такі дії митників пов'язані з тим, що уряд Польщі готує реформу, яка ліквідує митниці та приєднає їх до податкової інспекції. Про страйк не оголошували, оскільки законом польським прикордонникам страйкувати заборонено. Тож черги на кордоні офіційно пояснюють ретельною перевіркою, яка пов'язана зі збільшенням потоку людей.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ВОЛИНЯН ПРОСЯТЬ НЕ ПЕРЕТИНАТИ КОРДОН ЧЕРЕЗ "ЯГОДИН" БЕЗ ПОТРЕБИ

Надрукувати
мітки:
коментарів