Поділитись:

Освіта в тренді: Луцька гімназія №18

Четвер, 19 грудня 2019, 19:45
Освіта в тренді: Луцька гімназія №18

Луцька гімназія № 18 розташована у затишному куточку  гомінкого луцького проспекту Відродження. ІА «Конкурент» відвідало навчальний заклад, аби побачити, чим він живе, почути його історію та дізнатися про досягнення.

Історія

Історія гімназії розпочалася  у 1976 році. Тоді у школі навчалися 1176 учнів. Першим директором була  Єлизавета Ковальчук. Вона доклала максимум зусиль для подальшого розвитку школи. З 1982 року заклад очолювала Жанна Ковальчук, з 1989 по 1994 роки – Сергій Поляков. Саме за його керівництва школа почала називатися школою-гімназією. Він започаткував один із теперішніх профілів – лінгвістичний. У школі було запроваджене вивчення англійської мови з першого класу.

У 1996 році за керівництва Надії Шкред заклад здобув статус гімназії. У цей період запровадили вивчення англійської, німецької, французької, польської, іспанської мов. Завдяки зусиллям директора, уклали тісні зв’язки з гімназіями у Черкасах, Ужгороді, Києві, «Саулес» м. Утени у Литві, гімназії № 16 м. Любліна, м. Вербковіце в Польщі. Вчителі та учні мали змогу побувати за кордоном, проводити спільні конференції та стажування у США, Франції, Німеччині, Польщі. У гімназії відкрили «Французький альянс», добудували гімнастичну залу.

У 2006 році керівництво гімназією переходить до рук Сергія Скорохода. Пріоритетами його роботи є демократичний стиль управління, громадянська освіта та виховання особистості школяра.

Сергій СкороходСергій Скороход

Корпоративна культура

У початковій школі навчається 560 учнів, 555 – у 5-9 класах та 120 – у профільній школі. Загальна кількість класів – 40 із середньою наповненістю – 31 учень. Як зазначив директор школи Сергій Скороход, за останні 20 років – це найвища наповнюваність школи, і кількість бажаючих у ній навчатися постійно зростає.

Освіта в тренді: Луцька гімназія №18

Школа має свої герб та прапор.

Родинні свята проводяться у кожному класі. Традицією школи  є фестиваль у калейдоскопі країн, який проводять тут з метою ознайомлення з країнами, традиціями різних народів. Він завжди має благодійну мету. 

«У школі є хлопчик, якому потрібна допомога у лікуванні. Цьогоріч при проведенні фестивалю паралельно йшов благодійний ярмарок, на  якому вдалося зібрати 35 тисяч гривень. 30 ми передали для хлопчика, а на 5 закупили для школи фотозону», – розповіла заступник директора з виховної роботи Ірина Чирко.

Ірина ЧиркоІрина Чирко

У школі вперше відбувся конкурс дитячих талантів «Перлина гімназії».

Тут здійснюють велику підтримку бійців ООС.  Діти допомагають збирати речі, домашні консерви, а також щороку плетуть сітки на фронт. Діти часто відвідують «Будинок маляти» та Луцький геріатричний пансіонат. Учні також здійснюють благодійну підтримку притулку для тварин «Ласка», куди нещодавно завезли біля 300 кг їжі.

Навчально-виховний процес

Як розповіла заступник директора з навчально-виховної роботи Наталія Терехова, гімназія пишається вчителями та учнями. Малеча з гордістю поспішає  до школи, адже її чекають творчі, натхненні та ініціативні педагоги, яких у школі 95, серед яких – 43 вчителі зі званням "старший учитель" та "вчитель методист", а це – 50,5 % вчителів.

Наталія ТереховаНаталія Терехова

Цікаві та корисні тренінги для педагогів на тему «Цифрові навички сучасного педагога»  проводить Наталія Артемук – педагог, яка вдало керує методичним об’єднанням вчителів початкових класів. Наталія Савенко ділиться своїм педагогічним досвідом з молодими вчителями початкових класів міста і веде «Школу молодого педагога».

Олена Сидоренко з учнями 1-Д класуОлена Сидоренко з учнями 1-Д класу

Фіналістом міського етапу Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року-2017» була вчителька початкових класів Олена Сидоренко.

Вже другий рік поспіль вчителі 1-х та 2-х класів НУШ працюють за освітнім проєктом «На  крилах успіху». На базі гімназії створили координаційно-тренінговий центр, де проводять семінари-тренінги для вчителів, які працюють за цією програмою.

Євгенія РоманюкЄвгенія Романюк

Світлана ТрофимчукСвітлана Трофимчук

Кожен випускник вільно розмовляє англійською та володіє другою іноземною мовою – німецькою, французькою чи іспанською. У закладі двоє вчителів англійської мови стали тренерами Британської ради в Україні. Це – Світлана Трофимчук та Євгенія Романюк. П’ятеро вчителів англійської мови – екзаменатори відкритої частини тесту ЗНО з англійської мови Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти. Два вчителі стали лауреатами Всеукранського етапу конкурсу «Вчитель року» у номінації «Англійська мова», а один вчитель – дипломантом. У такому ж конкурсі з німецької мови став переможцем заслужений вчитель України Михайло Яковчук.

Михайло ЯковчукМихайло Яковчук

Учні гімназії постійно беруть участь в українсько-американській освітній програмі FLEХ та їздять на річне навчання до США.

Випускники школи зажди досягають високого рівня на ЗНО й з української мови. Тут за останні роки не було жодного середнього рівня та жодного непройденого «порогу». Команди гімназії на належному рівні виступають на турнірах з географії, біології,  історії, правознавства та релігієзнавства. Вчитель історії Наталія Дністрянська входить до творчої групи вчителів історії України. Гордістю вчителя є випускник гімназії Максим Віщик, який на даний час займає перший рейтинг у Києво-Могилянській академії, є капітаном її правничої команди, яка у цьому році зайняла II місце на міжнародному правничому турнірі в Гаазі.

Наталія ДністрянськаНаталія Дністрянська

Тетяна ПіменоваТетяна Піменова

У гімназії у минулому навчальному році було 82 призери міських, 19 призерів обласних та 4 призери всеукраїнських олімпіад. Школа пишається такими талановитими учнями, як Андрій Дударєв, Любов Коломєєць, Маргарита Матюк, Аліна Варенцова, Євгенія Пишук, Юлія Остах, Анастасія Малімон, Данило Пшигалінський, Олег Хотимчук, Анастасія Чупун, Анастасія Гучек, Дарина Пилипюк, Антон Мозолюк, Максим Швайковський, Андрій Вашестюк, Віра Горбач, Вероніка Кишко  Юлія Дрофяк, Софія Штик, Анастасія Волкова, Богдан Шидловський, Карина Мельник, Наталія Кіндер, Дарина Дмитрук, Вадим Панько, Артем Матвійчук, Андрій Смолянінов, Ілля Серяков, Соломія Павельчак, Дмитро Куришко, Данило Кость, Ростислав Оксенчук, Марія Нітовська, Олена Кишко, Дмитро Солтисюк, Тарас Перик, Назар Сасовський, Дарина Василишина, Анастасія Бригинець, Катерина Кочура, Анастасія Гузюк, Марія Нітовська, випускниками 2019 року  Віталієм Мамцем, Юлією Бондар, Марією Синьою, Катериною Андрусік,  Данилом Галайко, Ольгою Пасічник, Дмитром Бойко, Софією Назаровою, Мліонік Вікторією, Олегом Комарницьким, Сергієм Андріановим, Максимом Патіюком, Анастасією Романець, Анною Четвериковою, стипендіатом Президента України Богданом Суходольським.

Вчитель фізики Роман Поліщук з Андрієм ДударєвимВчитель фізики Роман Поліщук з Андрієм Дударєвим

Творчість

 Як розповіла заступник директора з виховної роботи Ірина Чирко, у пришкільних гуртках задіяні 450 дітей. Загалом гуртків у школі є 12.

"Умілі ручки"

"Умілі ручки"

Народний фольклорний колектив Народний фольклорний колектив "Калиновий цвіт"

Дуже яскравим є фольклорний колектив «Калиновий цвіт» під керівництвом Галини Орищук. У ньому – до 60 дітей, вони беруть участь у всіх міських конкурсах і заходах, а також у всеукраїнських конкурсах. Неодноразово брали участь у фестивалі «Різдвяні піснеспіви» в Острозі, а зараз діти готуються їхати до Львова.

Галина ОрищукГалина Орищук

Цікавим є гурток з музики, який веде Вікторія Колодійчук.  Людмила Усач веде популярний серед учнів гімназії гурток «Умілі руки».

Вікторія КолодійчукВікторія Колодійчук

Людмила УсачЛюдмила Усач

Є гуртки патріотичного спрямування та спортивні.

Як зазначила заступник директора з виховної роботи, в гімназії проходять дуже цікаві новорічні шоу, які готують старшокласники. Тому діти з нетерпінням чекають на свято Нового року.

Матеріально-технічне забезпечення

«У минулому навчальному році великі кошти виділило управління освіти Луцької міської ради, за які у школі зробили капітальний ремонт актової зали. У класних кімнатах і адміністративних приміщеннях восени відчули, що стало набагато тепліше, бо проведено ремонт та гідро-хімічну очистку системи опалення. Також  за кошти Луцької міської ради було проведено капітальний ремонт гімнастичного спортзалу.  За кошти піклувальної ради попередньо зробили ремонт санвузлів, харчоблоку, їдальні шкільних коридорів, замінили майже всі вікна. Держава надає неабияку фінансову підтримку Новій українській школі. За програмою отримали  багато комп’ютерної техніки, нові мобільні парти, де діти можуть відпочивати під час перерв, навчальні ігри», – розповів директор школи Сергій Скороход.

3-Г клас з класоводом Світланою Кравчук3-Г клас з класоводом Світланою Кравчук

Шкільний коридорШкільний коридор

Шкільний коридорШкільний коридор

Шкільний коридорШкільний коридор

Чому 18-та гімназія?

Як зазначила заступник директора, у школі тепла родинна атмосфера, вчителям дуже комфортно працювати, усі на рівних умовах мають голос у вирішенні шкільних справ. Зі слів дітей, вони сумують за гімназією, коли на канікулах, а батьки завжди упевнені в тому, що тут їхні діти по-родинному доглянуті.

Досьє:

  • Луцька гімназія № 18
  • Адреса – вул. Відродження, 20-а
  • Телефон –(0332) 250437
  • Електронна пошта – [email protected]
  • Сайт – http://gymnasium18.lutsk.ua/content/kontakti
  • Кількість учнів – 1234
  •  Кількість вчителів – 95
  • Директор – Скороход Сергій Андрійович
  • Назви вулиць, закріплені за школою: з середньої ланки за ЗОШ № 17: Запорізька, Підгаєцька. З середньої ланки за НВК № 22: Відродження (парна сторона з № 26 до № 30), Мисливська (до № 32), Ревуцького, Теремнівська (№ 53 – № 79). З середньої ланки за ЗОШ № 23: Відродження (парна сторона № 2 – № 22а), Гетьмана Сагайдачного, Гетьмана Дорошенка, Рівненська (непарна сторона від пр-т Відродження до кінця), Січова.

Відомі випускники: український політик, народний депутат України VI, VII, IX скликань, заслужений економіст України Ігор Палиця, начальник юридичного відділу ТзОВ «Консалтингова компанія «ЛІСЕТ», депутат Луцької міської ради Андрій Покровський, український політик, народний депутат України VII та VIII скликання Юрій Савчук, депутат Луцької міської ради VІ скликання, директор будівельної компанії «Інвестор» Андрій Разумовський, лікар  Гарвардської медичної школи при Масачусетській клінічній лікарні, США, Олександр  Нагребецький, в.о. начальника відділу міжнародних освітніх проектів Міністерства освіти і науки України, кандидат історичних наук Сергій  Шкабко, фіналістка програми «Фулбрайт», студентка університету Огайо, США, колишня завідувачка відділу зв’язків з громадськістю Центру Протидії Корупції; колишня радник Міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун та координатор Центру Захисту Патріотів Вікторія Савчук.

Освіта в тренді: Луцька гімназія №18

Освіта в тренді: Луцька гімназія №18

Освіта в тренді: Луцька гімназія №18

Освіта в тренді: Луцька гімназія №18

Освіта в тренді: Луцька гімназія №18

Освіта в тренді: Луцька гімназія №18

Освіта в тренді: Луцька гімназія №18

Освіта в тренді: Луцька гімназія №18

Освіта в тренді: Луцька гімназія №18

Освіта в тренді: Луцька гімназія №18

Освіта в тренді: Луцька гімназія №18

Освіта в тренді: Луцька гімназія №18

Освіта в тренді: Луцька гімназія №18

Освіта в тренді: Луцька гімназія №18

Освіта в тренді: Луцька гімназія №18

Освіта в тренді: Луцька гімназія №18

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів