Поділитись:

Як замовити одяг через інтернет: 5 важливих порад*

Понеділок, 16 грудня 2019, 16:49
Як замовити одяг через інтернет: 5 важливих порад*

Покупки в інтернеті сьогодні неймовірно популярні. Не дивно, адже у них стільки плюсів: швидкість, простота, зручність, можливість взагалі не вставати з-за комп'ютера, а ще — більш вигідні ціни, як правило. Але є у них і мінуси, зокрема в купівлі одягу. Інтернет-майданчик з продажу речей Shafa.ua підготував 5 корисних порад, як зробити покупку в інтернеті дійсно вдалою.

1. Вивчайте сайт інтернет-магазину

Гарний дизайн, простий інтерфейс, якісні фото? Так, це, однозначно плюси для будь-якого сайту. Багато інтернет майданчиків з продажу одягу, які співпрацюють з приватними продавцями, висувають вимоги до завантаження фотографій. Але дизайн, яскравість і фото — далеко не головне, на що потрібно звертати увагу.

В обов"язковому порядку на сайті повинна бути виставлена ​​в вільному доступі публічна інформація. Серед цього — всі реквізити юридичної особи або фізичної особи-підприємця (якщо інтернет-магазин оформлений якимсь з цих способів). Перед тим, як робити замовлення, можна перевірити підприємство на реальну наявність його в державному реєстрі підприємців (за ідентифікаційним кодом фізособи або за кодом ЄДРПОУ юрособи).

Також важлива реальна юридична адреса і телефони, бажано і стаціонарні, а не тільки мобільні або «гаряча лінія». Перед тим, як робити замовлення, не заважає продзвонити всі телефонні номери і переконатися в їх дієздатності, а також уточнити, куди і як звертатися в разі виникнення проблемної ситуації.

2. Вивчайте варіанти оплати

Найчастіше оплатити покупку пропонується з банківської карти прямо на сайті. Як правило, надійні інтернет-майданчики співпрацюють з перевіреними платіжними системами — PayPal, LiqPay, WebMoney і подібними.

Для того щоб здійснити оплату, потрібно ввести дані карти, але ось тут треба бути гранично обережними. Разом з номером карти просять ввести дату закінчення її дії, а також CVV-код, а це — конфіденційна інформація.

Тому потрібно стежити за адресним рядком сайту: якщо при переході до замовлення товару або оплату початкові літери адресного рядка змінилися з «http» на «https», значить, все в порядку — ваші дії захищені шифруванням. Якщо нічого не міняється, проводити оплату, вказуючи конфіденційні дані, точно не варто.

Як замовити одяг через інтернет: 5 важливих порад*

3. Вибирайте варіант післяплати

Багато сайтів, так само як і приватні продавці з Shafa.ua , з легкістю готові вислати товар післяплатою. Іноді для забезпечення оплати за доставку вони можуть попросити передоплату, рівну її вартості. І погодьтеся, навіть у випадку з шахраями краще втратити невеликі кошти за доставку поштою, ніж повну передоплату за речі, часто дорогі.

Тому набагато краще убезпечити себе і вибрати доставку кур"єром або на склад поштового перевізника, і варіант післяплати. Так ви зможете подивитися товар і навіть приміряти, і лише потім вирішувати, чи вартий він своєї ціни, і чи підходить вам по всім параметрам і за розміром. Тільки сплативши покупку, ви зможете забрати товар. Далі гроші надходять переказом до продавця.

4. Уважно розглядайте фото і читайте опис речі

Як ми вже сказали вище, якісні фото — це великий бонус. На них можна побачити, як буде сидіти річ з усіх боків, а також структуру тканини. Але якщо светр виглядає як натуральний вовняний, на ділі це може виявитися і поліестер. І тут важливо знайти і вивчити склад нитки — це повинно обов"язково вказуватися в описі товару. Погортайте фото: цілком ймовірно, що в них будуть і фото бірки або ярлика зі складом тканини.

Те ж і з розміром: светр, який ідеально сидить на моделі або на манекені, насправді може бути банально підколотий булавками або шпильками ззаду, щоб домогтися ідеальної посадки для фотосесії. Тоді як на ділі він буде висіти на вас мішком. Для того щоб не попастися на такий прийом (а його, до речі, використовують понад 60% серйозних інтернет-продавців), потрібно уточнити параметри обраного розміру по розмірній сітці або запитати у менеджера докладні виміри виробу.

5. Вивчайте умови повернення

Перед тим як зробити замовлення, поцікавтеся у менеджера магазину умовами повернення товару в тому випадку, якщо він вам не підійде з якихось причин. Згідно із законодавством, покупець має право повернути невідповідний йому товар протягом 14 днів після покупки. Тому завжди зберігайте чеки та товарно-транспортні накладні, а також не поспішайте зривати етикетки і бірки з нових речей.

Пам"ятайте, правда, що деякі речі повернути не можна, навіть якщо ви їх не надягали і не знімали бірку. Зокрема, це стосується засобів гігієни, косметичних засобів, ювелірних виробів, тканин і більшості домашнього текстилю. А якщо говорити саме про одяг, то не підлягають поверненню постільна та нижня білизна, панчохи та шкарпетки, рукавички.

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 квітня 2024
14 квітня 2024
10 квітня 2024
27 березня 2024
23 березня 2024
09 березня 2024
29 лютого 2024
29 січня 2024
13:16
19 січня 2024
11 січня 2024