Поділитись:

Кожен почне із себе – зміниться країна: патрульній поліції у Луцьку – чотири роки

Четвер, 19 грудня 2019, 09:32
Кожен почне із себе – зміниться країна: патрульній поліції у Луцьку  – чотири роки

Сьогодні, 19 грудня, – четверта річниця з часу запуску патрульної поліції в Луцьку. Нині підрозділ називається управлінням патрульної поліції у Волинській області.

У святковий день патрульні розповіли, як і для чого вони працюють. Повідомлення розмістили на сторінці поліцейських у фейсбуці.  

«Ми знаємо, що нас не люблять порушники, а також ті, хто має проблеми з законом, любить красти, зловживати алкоголем, а також так звані «диванні зрадофіли», які, на жаль, не перевелись ще в Україні. За 4 роки служби ми бачили таких людей сотні й тисячі. Так, вони живуть серед нас і можуть в будь-який момент зробити щось погане іншим. Ми це прекрасно розуміємо і завжди намагаємось бути поруч, аби вчасно запобігти, спинити, допомогти. Знаємо, не завжди виходить, не завжди вдається, не завжди ви задоволені. Але ми стараємось, вдосконалюємось, намагаємось допомогти. Ми також тут живемо, тут живуть наші діти і батьки, наші друзі і рідні.

До речі, сьогодні вранці ми знову пропустимо емоції наших дітей, коли вони відкриватимуть подарунки від святого Миколая, бо лише о 7, а то й о 8 годині завершимо зміну. Поки повернемось додому – вони вже будуть у школі чи садочку.

Ранок – підступна пора, коли вже досить втомлені, але коли потрібно зберігати пильність. Сьогоднішня ніч була досить звичайною. Спочатку обстеження густозаселених районів міста, чи раптом якісь негідники не орудують по під’їздах та припаркованих автомобілях, потім – залізничний вокзал, територія автостанції, парки. Трішки пізніше заїхали до нічних клубів, звідки полюбляють від’їжджати нетверезі водії і де майже щоночі відбуваються бійки. Згодом обстежили вже звичні місця, де можуть перебувати особи з забороненими речовинами. Далі зупинили кілька водіїв, які порушили правила дорожнього руху. Вони, до речі, відповідають типово, мовляв, що ж поганого можуть зробити вночі? Але порушення є – тож має бути і відповідальність. Кілька викликів напередодні дня святого Миколая з уже відомих адрес: тут знову компанії перебрали алкоголю і б’ються між собою, сваряться, обкрадають одне одного. Під ранок знову особливу увагу звертаємо на густозаселені мікрорайони. 

Ще сьогодні ми розкрили кілька кримінальних правопорушень: затримали чоловіка, який вкрав у кафе кілька сотень гривень, виявили осіб з речовиною, схожою на канабіс, знайшли неповнолітнього, який забрав у перехожого мобільний телефон…

Місто прокидається. Буде новий гарний день. Буде день святого Миколая. І наша четверта річниця», – йдеться у дописі. 

Як зазначили патрульні, ця ніч була порівняно спокійною. Поліцеські пригадують, як однієї ночі двічі рятували самогубців.

«Це важко – бачити людей, яким набридло жити. Але ми вміємо повертати їх до життя, отже, служимо недаремно. Найприємніше – чути слова вдячності після цього, зокрема, від рідних. Ми пригадали, як наздоганяли водія, що зніс елементи дорожньої інфраструктури. Той наражав на небезпеку і себе, і нас, згодом ми побачили, що там була й пасажирка. Молодий «шумахер» так хотів похизуватись перед дівчиною, та ще й в стані сп’яніння. Невідомо, що б він ще наробив, аби ми цьому не завадили. Ми згадали з усмішкою, скількох людей літнього віку повернули додому. Такі громадяни заслуговують особливого ставлення. А скількох дітей знайшли. А скількох злочинців затримали «на гарячому». От би ще громадяни навчились вчасно телефонувати на службу 102, а не спочатку «брату-свату-куму-подрузі», – йдеться у повідомленні. 

У патрульній поліції запевнили, що про власну безпеку люди мають дбати краще, зокрема, це стосується поведінки на дорозі.

«Хочеться, аби люди ставилися з розумінням до нашої служби. Аби знали законодавство. Аби дотримувались прав і виконували громадянські обов’язки. Хіба це важко? Якщо кожен почне з себе – зміниться й країна. Ми продовжуємо в це вірити», – зазначили патрульні. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ ПРО 

Надрукувати
мітки:
коментарів
14 березня 2024
26 січня 2024
27 липня 2023
01 липня 2023
30 червня 2023
27 червня 2023
22 лютого 2023
10 травня 2022
03 травня 2022
29 квітня 2022