Поділитись:

На Волині посилять контроль за якістю харчування в школах і дитсадках

Субота, 21 грудня 2019, 20:02
На Волині посилять контроль за якістю харчування в школах і дитсадках

З 2020 року на Волині діятиме Регіональна програма «Дітям Волині – безпечне харчування».

Документ розроблений головним управлінням Держпродспоживслужби у Волинській області, – повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

На фінансування програми з обласного, районних та бюджетів міст обласного значення, бюджетів об’єднаних територіальних громад спрямують понад 4,5 млн гривень. Термін дії програми – 4 роки.

Основне завдання розробленої програми – забезпечити підростаюче покоління безпечними продуктами харчування, що дозволить запобігти виникненню групових спалахів інфекційних хвороб та харчових отруєнь.

«Питання важливе, адже від якості харчування в освітніх закладах залежить здоров’я та розвиток наших дітей», – наголосила заступниця голови облдержадміністрації Світлана Мишковець.

Регіональна програма працюватиме над посиленням цілеспрямованого лабораторного контролю безпечності і якості сировини та продуктів харчування, які використовуються для харчування дітей. Окрім того, виконання пунктів програми дозволить посилити державний нагляд за дотриманням вимог чинних санітарних норм з дотримання протиепідемічного режиму на харчоблоках закладів загальної середньої та дошкільної освіти, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів