Поділитись:

У Китаї мафія заражає свиней чумою, щоб заробляти на продажі м'яса

Неділя, 22 грудня 2019, 02:57
У Китаї мафія заражає свиней чумою, щоб заробляти на продажі м'яса

У Китаї триває епідемія свинячої лихоманки, через яку ціни на свинину та інше мʼясо в Китаї зросли у два з гаком рази.

Про це пише theБабель.

Тепер китайська мафія цинічно використовує епідемію для свого зиску – закидає на ферми заражений корм з дронів. Коли свині тільки починають хворіти, мафіозі пропонують викупити у фермерів поки що здорових свиней задешево, за цінами як на відходи.

Після цього вони перевозять тварин в інші регіони країни та продають там утридорога – як здорових.

Як повідомляло раніше видання, посилаючись на гонконгську пресу, в Китаї зріс попит на собачатину. Річ у тім, що в країні вже не перший місяць вирує епідемія африканської свинячої лихоманки, з якою влада ніяк не може впоратися. Вакцини від неї немає, тож китайським фермерам у заражених областях доводиться вбивати своїх свиней, аби хвороба не поширювалася далі. Забито вже кілька мільйонів; Китай вже втратив близько 40% поголівʼя свиней, а до кінця року втратить половину, а за деякими оцінками і всі 70%.

Через епідемію ціни на свинину вже зросли у два-три рази і їх зростання не припиняється. В інтернеті зʼявляються відео, де люди бʼються за шматки свинини в магазинах або крадуть свинину один в одного із сумок. В результаті китайці почали переходити на інші види мʼяса, наприклад, на баранину, через що ціни зросли й на неї. Тож тепер магазини й ресторани у сільській місцевості пропонують покупцям переходити на собачатину, стверджуючи, що вона нічим не гірша за свинину.

Самі ж собаки через цю епідемію можуть залишитися без їжі. Виробники кормів для тварин бояться того, що, оскільки у Китаї живе (швидше, жила) половина всіх свиней світу, китайський дефіцит свинини незабаром може призвести до дефіциту сировини для собачих консервів та гранул.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
04 квітня 2024
19 березня 2024
16 березня 2024
15:31
01 лютого 2024
21 січня 2024
12 січня 2024
23 грудня 2023
10 грудня 2023
06 листопада 2023