Поділитись:

Луцький прикордонний загін – у складі Західного регіонального управління

Неділя, 22 грудня 2019, 10:30

У відомстві триває реформа регіональних управлінь. За рахунок вивільнених посад будуть посилені органи та підрозділи охорони кордону. Пріоритет – загони, залучені до проведення операції Об’єднаних сил.

Про це йдеться в Урядовому порталі. 

«Ми хочемо привести управлінську структуру до загальноєвропейських стандартів», – прокоментував мету реформи Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко. Він зауважив, що керованість органів та підрозділів за новим штатом територіальних органів буде й надалі ретельно аналізуватися. У результаті цього аналізу може продовжитися оптимізація організаційно-штатної структури.

У рамках реформи відбулося масштабне перепідпорядкування органів охорони державного кордону. Зокрема, Донецький та Краматорський прикордонні загони увійшли до складу Східного регіонального управління Держприкордонслужби (раніше були у складі Донецько-Луганського регіонального управління). Для ефективної взаємодії органів та підрозділів Держприкордонслужби в складі Об’єднаних сил у структурі Східного регіонального управління створене Оперативно-військове управління з місцем дислокації у м. Краматорськ.

Зміни торкнулися й органів Державної прикордонної служби в інших регіонах України. Херсонський та Бердянський прикордонні загони, що були у складі Азово-Чорноморського регіонального управління, тепер підпорядковані Південному регіональному управлінню.

Також розширилася ділянка відповідальності Західного регіонального управління. До його складу увійшов Луцький прикордонний загін, який до цього був у складі Північного регіонального управління. У свою чергу Чернігівський та Житомирський прикордонні загони, які теж були у складі Північного регіонального управління, вже є органами охорони кордону центрального підпорядкування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 березня 2024
17 листопада 2023
06 вересня 2023
25 серпня 2023
08 квітня 2023
31 березня 2023
24 січня 2023
11 листопада 2021
10:04
17 вересня 2021