Поділитись:

Волинський краєзнавець опублікував 41 оповідання з давньої історії Луцька

Понеділок, 23 грудня 2019, 06:53

Волинський історик та краєзнавець Петро Троневич опублікував 41 оповідання з давньої історії Луцька. Презентація видання відбулась 19 грудня  у Луцьку.

Збірка вийшла накладом 500 примірників, – повідомляє Суспільне.

«Багато інформації про наше місто у мене зібралося, історичної інформації і захотілося її подати в такій доступній формі, щоб зацікавити в першу чергу молодь, дітей, а також і дорослим, щоб це було цікаво читати», – зазначає автор книги, краєзнавець Петро Троневич.

У першому оповіданні збірки автор описує історію створення обласного центру Волині. Далі у збірці – історія про покровителя міста Святого Миколая, а продовжує книгу оповідання «Великий князь Дмитро-Любарт».

Зі слів Петра Троневича, зі збірки читачі зможуть дізнатися про луцьку цеглу і книгодрукування, про ринок в Луцьку і про луцькі гроші, про монастирі і школи, які діяли на території обласного центру Волині, про луцьку війну і національні меншини, які проживали у місті.

«Всі оповідання у такій історичній, хронологічний послідовності, а висвітлюють різні події: політичні, природні, воєнні, стихійні лиха, і звичайно економіку, торгівлю, розбудову міста. Місто наше старовинне і дуже цікаве. Мало яке місто України може похвалитись, наприклад, таким замком, як у Луцьку. А чому замок такий? Тому що місто Луцьк було столицею Волинсько-Галицького князівства, яке успадкувало державність від Київської Русі. Тобто місто Луцьк є столичним містом українських земель», – каже автор книги, краєзнавець Петро Троневич.

Книга «Оповідання з давньої історії Луцька» – це друге, доповнене видання. Ілюстрації до книги зробив художник Олександр Качановський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів