Поділитись:

На Волині поменшало аварій за участю громадського транспорту

Понеділок, 23 грудня 2019, 10:52

У Волинській області зменшилася кількість аварій за участю громадського транспорту.

Про це повідомляється на сторінці патрульної поліції у мережі "Фейсбук".

За 11 місяців цього року на Волині сталося 16 дорожньо-транспортних пригод через порушення правил дорожнього руху водіями автобусів. Це на 24 % менше, ніж за аналогічний період минулого року. Також у цих ДТП зменшилась кількість травмованих – на 34 % та загиблих – на 50 %.

Поліцейські відділу безпеки дорожнього руху постійно перевіряють громадський транспорт в межах компетенції. Зокрема, виїжджають на станції випуску маршрутних транспортних засобів, якщо є звернення громадян, та стежать, чи немає несправностей системи гальмового або рульового керування, зовнішніх світлових приладів (темної пори доби) чи інших технічних несправностей, з якими його експлуатація забороняється, або вони не переобладнані з порушенням відповідних правил, норм і стандартів.

За такі порушення з початку року патрульні оформили 61 постанову за ч.2 ст. 121 КУпАП (керування водієм транспортним засобом, який використовується для надання послуг з перевезення пасажирів, що має несправності, передбачені частиною першою цієї статті, або технічний стан і обладнання якого не відповідають вимогам стандартів, правил дорожнього руху і технічної експлуатації). Штраф за це – 680 гривень.

Якщо ж водій повторно вчиняє таке порушення, оформляють протокол за ч. 4 ст. 121 КУпАП, що тягне за собою позбавлення права керування транспортними засобами на строк від трьох до шести місяців або адміністративний арешт на строк від п'яти до десяти діб. Таких адмінматеріалів оформлено 35.

Аналогічні перевірки справності маршрутних таксі патрульні проводять і на місці ДТП без потерпілих, якщо вони стаються за участю громадського транспорту.

Якщо ж в автопригоді є потерпілі, то працівники відділу безпеки дорожнього руху складають акт огляду вулично-шляхової мережі, який передають слідчому. У документі зазначають, чи в місці ДТП немає недоліків в утриманні вулично-шляхової мережі.

Особлива щоденна увага патрульних безпосередньо на лінії – спостереження за дотриманням правил дорожнього руху на вулицях міста. Частими є випадки, коли водії не зважають на сигнали світлофора, не пропускають пішоходів або наражають на небезпеку пасажирів, перевищуючи швидкість. За ці порушення також виносяться постанови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів