Поділитись:

Маршрутку № 236 «Гірка Полонка – Липини» запустили на 3 місяці

Понеділок, 23 грудня 2019, 16:54
Маршрутку № 236 «Гірка Полонка – Липини» запустили на 3 місяці

У Волинській ОДА вважають рішення про відновлення приміського маршруту № 236 «Гірка Полонка – Липини» правомірним.

Про це йдеться на сайті Волинської ОДА.

В інформаційному просторі Волині з’явилася інформація про неправомірність відновлення приміського маршруту № 236 «Гірка Полонка – Липини», відповідне розпорядження підписав голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко.

Раніше у Луцькій міській раді заявили, що маршрут № 236 «Гірка Полонка – Липини» є незаконним, бо потребував погодження міської ради через те, що курсує вулицями міста.

Нагадаємо: із 17 грудня відновили автобусне сполучення № 236, що курсує за маршрутом «Гірка Полонка – Липини».

До слова, аналогічна ситуація склалася й з іншими приміськими маршрутами, схема руху яких проходить через міські вулиці. Тож у листопаді поточного року влада міста скерувала відповідний позов до суду з проханням зобов’язати Волинську ОДА привести приміські маршрути у відповідність із їх рішенням.

Аргументують свою позицію владці міста тим, що є рішення міської ради про заборону приміським маршрутам їздити центральними вулицями Луцька, прийняте відповідно до п.18 Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 18.02.1997 року № 176, у яку в минулому році внесли зміни (від 07.02.2018 Постанова № 181).

Тож під час прийняття рішення про відновлення згаданого маршруту, зазначають у Волинській ОДА, вони діяли у рамках закону та відповідно до чинних нормативно-правових актів. Відповідно до змін, внесених до Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту Постановою КМУ № 181 від 07.02.2018, погодження виконавчих органів міських рад потребує лише відкриття нового внутрішньообласного автобусного маршруту,  який  пролягає  через територію обласних центрів та/або міст обласного чи районного значення.

«Управлінням транспорту та інфраструктури облдержадміністрації враховано дані зміни, і  з початку дії вище зазначеної норми від 07.02.2018 року не відкрито жодного приміського маршруту, який би курсував вулицями міста Луцька», – йдеться у повідомленні.

У випадку з маршрутом № 236 «Гірка Полонка – Липини» ситуація інша. Як зрештою, і з іншими приміськими маршрутами, такими, наприклад, як №251. Усі маршрути для цих перевезень були чинними до початку дії постанови КМУ.

Якщо говорити про приміський маршрут № 236 «Гірка Полонка – Липини», то він є чинним і відкритим ще у 2011 році. Деякий час не курсував через відсутність потреби, адже транспортне сполученння забезпечували міські маршрути.

Нині ж рішення про відновлення маршруту за чинним договором було прийняте після неодноразових звернень волинян, голови Луцької райдержадміністрації Тараса Яковлева та заступника Гіркополонківського сільського голови Андрія Мороза до керівництва облдержадміністрації через транспортний колапс, що виник в обласному центрі Волині у зв’язку із веденням електронного квитка у громадському транспорті.

«Відтак, у зв’язку з відсутністю транспортного сполучення до сіл Гірка Полонка та Липини, управлінням транспорту та інфраструктури облдержадміністрації видано дозвільні документи перевізнику ПрАТ «Луцьке АТП 10701» на перевезення пасажирів по приміському маршруту № 236 «Гірка Полонка – Липини» терміном на 3 місяці», – додають в ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ У СПЕЦТЕМІ: Е-квиток у Луцьку

 

Надрукувати
мітки:
коментарів