Поділитись:

Чим годують на луцькому фудкорті в «Промені» (фото)*

Вівторок, 24 грудня 2019, 21:03

У Луцьку зажди було, на що подивитися та чим посмакувати. Одне з таких неймовірних місць, що зібрало навколо себе оригінальну кухню з різних куточків світу, – фудкорт Grand Central Food Terminal. Він займає весь 4 поверх РЦ «Промінь» та вражає своєю атмосферою і гостинністю.

То чим же годують на відомому фудкорті лучан та гостей міста?

Класичний Том-Ям та соковиті креветки в Lemongrass

LEMONGRASS – це класична тайська кухня, єдина в Луцьку, що готує справжні, не адаптовані до смаків європейців страви. Таке ви спробуєте лише в Таїланді та ще в кількох місцях України. Тут справжній WOK, тому приготування перетворюється іноді на вогняне шоу, коли полум’я практично сягає стелі. Це неймовірні враження і незабутні смаки, що торкаються абсолютно всіх смакових рецепторів та збуджують їх.

В закладі багато різних страв, та сьогодні ми рекомендуємо спробувати страву із загадковою назвою Пла Пао.

Що заховалося за цією назвою? Пла Пао – це риба Дорадо, приготована на грилі в морській солі. Її заправляють ароматним лемонграсом та додають листя лайма кафір. Подається Дорадо з традиційним тайським рибним соусом Нам Пла. 

До речі, для приготування своїх страв Lemongrass використовують трави, дбайливо вирощені у власній теплиці.

Уявити, що на вас чекає на тарілці, досить важко, адже в одній страві паназійської кухні, до якої належить і тайська, зосереджено п’ять різних смаків – солодкий, кислий, солоний, гіркий та гострий. Тому найкраще один раз спробувати.

Американські панкейки і торти на замовлення від Ring Coffee

Найраніше на фудкорті прокидається Ring Coffee. Тут вже з 8-ої ранку готують смачну каву та сніданки. Та найбільша гордість закладу – справжні американські панкейки, яких в меню аж дев’ять. Солодкі або солоні – кожен має можливість обрати те, що йому до вподоби.

Повз яскраву вітрину з десертами важко просто пройти. Тут завжди є оригінальні тістечка, пироги і навіть готові торти. Їх можна придбати у закладі, вибравши з готових пропозицій, або зробити індивідуальне замовлення в шеф-кондитера.

Справжня церемоніальна матча і безглютенові солодощі в The Spiceroom

Поціновувачі оригінальних напоїв та цікавих десертів, яких немає у будь-якій місцевій кав’ярні, приходять в The Spiceroom. Тут не просто готують каву. В цьому місці гості мають можливість дізнатися абсолютно все про напої та обрати свій, що пасуватиме настрою, смаковим вподобанням і навіть потребам організму. Індійські, вегетаріанські, безглютенові солодощі, кава з Ефіопії, Кенії, Колумбії та найпопулярніший інстаграмний напій – блакитна або зелена матча.

Матча – популярна назва, яка насправді правильно звучить «маття». Якщо зовсім просто, то це японський зелений порошковий чай. Та його основна особливість – величезна кількість користі, зосередженої всього в одній чашці. Це природний енергетик, який виводить токсини, бадьорить, позитивно впливає на імунітет й обмін речовин. Про все це і навіть про більше вам розкажуть баристи The Spiceroom і порекомендують, що найкраще вам спробувати сьогодні.

Зрозуміла та доступна їжа в Сито&Соковито

Для тих, хто скучив за справжніми соковитими пельменями та чебуреками, на фудкорті працює Сито&Соковито. Тут ситно і смачно нагодують кожного, і сімейний бюджет від цього не постраждає. Але звичні страви іноді набридають, тому в цьому місці до їх створення підійшли оригінально.

В закладі ви не заплутаєтеся у велетенському меню. Тут пропонують лише пельмені та чебуреки. Але серед них є особливі. Наприклад, тут можна спробувати пельмені з лососем, а для вегетаріанців пропонують варіант із броколі. Для любителів класики є пельмені зі свининою або ж куркою. На перше можна з’їсти легкий і ароматний супчик з пельменями.

Для завжди зайнятих лучан є можливість звяти із собою заморожені пельмені та чебуреки і приготувати смачну вечерю для всієї сім’ї.

Популярні суші та піца в Sushi Yammi і Pizza Yammi

Здавалося б, лучан неможливо здивувати чимось новим із пропозицій суші або піци. Та на фудкорті Grand Central Food Terminal усе можливо. Вже набридло просто готувати суші, тому в меню різних закладів з’являються суші-буріто, суші-бургер та інші цікавинки. Наприклад, ви куштували новенький суші-донатс в Sushi Yammi? До речі, їх готують в Західній Україні лише тут. 

Ця страва нагадує класичний пончик Донатс, але для його приготування використовують традиційні продукти японської кухні – морську рибу і рис для суші. Їдять суші-донатс руками, ламаючи на дві половинки. Частину з рибою та рисом потрібно змочити в соєвому соусі і насолоджуватись яскравим смаком.

Справжній мексиканський бурітос і рис з чорнилом каракатиці в Ring Cafe

Мережа Ring Cafe вже більш як шість років існує в Луцьку та регулярно радує лучан новинками в своєму меню. Цієї зими тут пропонують зігрітися зсередини і скуштувати запальний мексиканський бурітос у двох варіаціях – з куркою та овочами або лише з овочами. Пікантний, насичений смак, величезна порція і доступна ціна – візитна картка закладу. Тож поспішайте скуштувати новинку.

Любителів чогось екстравагантного запрошують на рис із чорнилом каракатиці та креветки. Тих же, кому більше смакують звичні страви, завжди чекають на соковиті бургери, лапшу WOK і фірмову пасту.

Справжні стейки та крафтові бургери від Grill Pub

Якщо на стейки з димком –то в Grill Pub. Соковитому м’ясу, приготованому на відкритому вогні, не знайдеш жодної альтернативи, а на фудкорті воно смажиться просто на очах гостей.

Тут рекомендують спробувати стейк з яловичини, що подається на лаваші з соусом барбекю і бальзамічним кремом.

Все це – фудкорт Grand Central Food Terminal. Завжди привітний, смачний і такий атмосферний. Приходь, обирай, чим хочеш посмакувати сьогодні, підходь до закладу, роби замовлення і насолоджуйся смачним відпочинком.

З неділі до четверга фудкорт працює з 8:00 до 23:00

В п’ятницю і суботу – з 8:00 до 01:00

4 поверх, РЦ «Промінь» 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів