Поділитись:

Мисливцю, який на Волині незаконно застрелив двох лосів, обрали покарання

Середа, 25 грудня 2019, 14:41
Мисливцю, який на Волині незаконно застрелив двох лосів, обрали покарання

(фото люстративне)

Любешівський районний суд Волинської області 23 грудня 2019 року визнав винуватим особу Б. у незаконному полюванні на території Національного природного парку «Прип’ять-Стохід». 

Про це повідомляє пресслужба суду. 

Так, 17 вересня 2017 року обвинувачений за попередньою змовою з групою осіб (четверо встановлених та двоє невстановлених слідством) на території парку "Прип’ять-Стохід" вбили двох лосів. Полюючи, вони використовували невстановлену слідством вогнепальну зброю, а також чотири мисливські собаки порід естонський та російський гончак. 

В подальшому вони розчленували тушу та помістили м'ясо до полімерних мішків і туристичних сумок. Згодом в автомобілі виявили 12 полімерних мішків заповнених більш ніж наполовину м’ясом, 6 туристичних сумок, голову лося та дві сокири. 

До слова, жоден із підозрюваних не визнав свою вину, а суд погодився  з думкою сторони захисту, що досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні проведено недбало, з порушеннями норм КПК. Вказана недбалість слідчих органу досудового розслідування, на думку суду, має бути предметом окремого розгляду. 

У підсумку, особа Б. за вбивство лося відпрацює 200 годин громадський робіт та сплатить 80 тисяч гривень майнової шкоди, заподіяної злочином. Вину інших осіб не вдалося довести.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів