Поділитись:

Відкинувши московське: у луцькому соборі вперше відсвяткували Різдво 25 грудня (фото)

Середа, 25 грудня 2019, 17:54
Відкинувши московське: у луцькому соборі вперше відсвяткували Різдво 25 грудня (фото)

У луцькому Свято-Троїцькому кафедральному соборі Волинської єпархії Православної церкви України вперше провели різдвяне богослужіння 25 грудня.

На літургію прийшли кілька сотень вірян, –повідомляє "Перший".

Нагадаємо, у листопаді більше 300 прихожан ПЦУ написали звернення до митрополита Луцького та Волинського Михаїла, в якому попросили провести різдвяне богослужіння 25 грудня. Пояснювали це тим, що католицькі та більшість православних церков святкують Різдво саме в грудні. Натомість 7 січня відзначають народження Христа церкви, що «знаходяться в російській орбіті».

Врешті Михаїл погодився провести два богослужіння – 25 грудня та 7 січня. Сам владика сказав, що вже багато років святкує Різдво 25 грудня. Зауважимо, настоятель ПЦУ Епіфаній нещодавно заявив, що перенесення дати святкування не на часі, мовляв ця тема розділяє суспільство.

Опісля літургії у соборі митрополит Михаїл сказав, що у Луцьку вперше відзначають Різдво, «як справжні європейці». «Дякую усім вам, що ви нарешті скинули з себе старе московське з усіма традиціями – світськими і релігійними, тому що є вислів «Людина вийшла з Радянського союзу, а Радянський союз з неї не вийшов». Сьогодні ви засвідчили, що ви справжні європейці в усіх значеннях цього слова. Потрібно перебороти старі стереотипи та звичку», - зазначив священнослужитель.

Ще одне богослужіння у кафедральному соборі проведуть 7 січня.

Відкинувши московське: у луцькому соборі вперше відсвяткували Різдво 25 грудня (фото)Відкинувши московське: у луцькому соборі вперше відсвяткували Різдво 25 грудня (фото)Відкинувши московське: у луцькому соборі вперше відсвяткували Різдво 25 грудня (фото)Відкинувши московське: у луцькому соборі вперше відсвяткували Різдво 25 грудня (фото)Відкинувши московське: у луцькому соборі вперше відсвяткували Різдво 25 грудня (фото)Відкинувши московське: у луцькому соборі вперше відсвяткували Різдво 25 грудня (фото)

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Епіфаній не благословив: у Володимир-Волинській єпархії ПЦУ не буде різдвяних богослужінь 25 грудня

Надрукувати
мітки:
коментарів