Поділитись:

Повстання роботів та колонізація Марса у 2026: які з прогнозів «Сімпсонів» поки не справдилися

Четвер, 26 грудня 2019, 02:36

Тридцять років тому, 17 грудня 1989 року, на американському каналі Fox вийшла перша серія мультсеріалу «Сімпсони». За цей час випустили 31 сезон. «Сімпсони» завжди славилися своїми передбаченнями: президентство Трампа, поява різних гаджетів на зразок смарт-годинника Apple Watch та гри Guitar Hero, економічна криза в Греції, імена Нобелівських лауреатів тощо.

TheБабель зібрав передбачення з мультсеріалу, які ще не справдилися, але мають шанси стати реальністю.

Президент США – жінка

У серії «Барт у майбутньому», що вийшла в 2000 році, Ліза Сімпсон стає першою жінкою-президентом США. У цьому епізоді є одне пророцтво, яке вже справдилося, оскільки Ліза змінює на цій посаді Дональда Трампа.

А в повнометражці «Сімпсони в кіно» наступним президентом після Трампа стає американський актор і ексгубернатор штату Каліфорнія Арнольд Шварценеггер.

Колонізація Марса

В одному з епізодів, що вийшов у 2016 році, розповідається про компанію Exploration Incorporated, яка планує побудувати колонію на Марсі до 2026 року. А на початку вересня 2018 року в компанії Ілона Маска SpaceX заявили про підготовку місії на Марс, запланованої на 2022 рік.

Масова автоматизація праці

Ще одне пророцтво, що цілком може стати реальністю в найближчому майбутньому. В епізоді 2012 року весь персонал атомної електростанції в Спрингфілді (місто, де живуть головні герої серіалу та відбуваються основні події) замінили роботами. Утім, ще в одній із серій 1995 року зображувалося альтернативне майбутнє – з роботами-фермерами та роботами-бібліотекарями.

Катастрофи та війни

Творці «Сімпсонів» неодноразово пророкують екологічні катастрофи різних масштабів. Від локальної – коли Спрингфілд через неї накривають гігантським куполом, до всесвітньої – коли дерева зникнуть, а замість них на вулицях будуть стояти голографічні проекції з написом: «На згадку про це дерево».

Ще одне пророцтво «Сімпсонів» стосується масової автоматизації та попереджає про «повстання роботів», наділених штучним інтелектом.

Не оминули «Сімпсони» і прогнози щодо Третьої світової війни. У серії «Весілля Лізи» 1995 року відбувається такий діалог між американцем і англійцем:

— Англієць, так? Ми врятували вас під час Другої світової.

— Так, а ми врятували вас під час Третьої.

Електронний циферблат Біг-Бена

У цій же серії 1995 року, присвяченій альтернативному майбутньому, стрілки на годиннику Біг-Бена в Лондоні замінили електронним циферблатом. У серпні 2017-го Біг-Бен закрили на тривалу реставрацію – до 2021 року. За цей час всі чотири годинники башти розберуть на складники.

Футбольний фінал Мексика – Португалія

У серіалі успішно завбачають не тільки президентів, але і переможців спортивних змагань. Щоправда, одне з таких передбачень поки що не втілилося в життя. В епізоді 1997 року фіналістами Чемпіонату світу з футболу стали збірні Мексики та Португалії. У серії не вказано рік проведення чемпіонату, отже наступний шанс для здійснення цього прогнозу випаде під час Чемпіонату світу 2022 року.

Крах російської економіки

У 1999 році вийшла серія «Сімпсонів», у якій в Росії стрімко зростає курс валют – до 1000 рублів за 1 долар.

Тоді це здавалося іронічним жартом. Але зараз, зважаючи на різноманітні економічні санкціі, накладені на Росію після 2014 року, прогнози щодо стабільності російської валюти виглядають набагато менш оптимістичними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів