Поділитись:

Ковельська скрипалька виступила з сольним концертом (фото)

Четвер, 26 грудня 2019, 05:16

Юна ковельська скрипалька Анастасія Середа виступила з сольним концертом.

Про це йдеться на сайті Ковельської міської ради.

«Музика, яку ви любите» – концерт під такою назвою нещодавно відбувся у школі мистецтв. Головною його героїнею стала талановита юна скрипалька Анастасія Середа.

Дівчина восьмий рік навчається грати у Лілії Корнєвої. Вона успішно освоїла інструмент і відважилась зі своїм педагогом на виступ із сольною програмою.

Анастасія у супроводі концертмейстера Інни Биги виконала кілька різнопланових творів. Серед них – “Дим” Джерома Керна, “Фантазія на тему “Кармен” Франтішека Тіхого, “Фантазія-апосіоната” Анрі В’єтана. Звучали і Вівальді, Жорж Гарваренц, Петро Чайковський.

Скрипалька зіграла в дуеті з випускницею школи мистецтв, а нині студенткою державного коледжу культури і мистецтв ім. Ігоря Стравінського Вікторією Міндер.

Шквал аплодисментів викликав номер у виконанні сімейного тріо. Батьки Насті працюють у школі мистецтв. Мама Ольга викладає гру на бандурі, а тато Олександр – на баяні.

Цього разу вони вийшли на сцену у незвичному для себе амплуа. Олександр акомпанував на фортепіано, Ольга – співала, а донечці звісно дісталось соло на скрипці. Разом вони презентували твір “На стіні у мене скрипка” – музика Ігоря Поклада, слова Юрія Рибчинського.

Концерт був надзвичайно теплим. Мелодії скрипки Анастасії – глибокі, насичені, з багатьма відтінками та настроями заполонили зал. Тож чимало теплих слів на адресу юної скрипальки прозвучало після концерту.

Привітав дівчину з яскравою подією у житті заступник міського голови Ігор Прокопів. Він подякував їй за незабутнє музичне свято, позитивні емоції, талант і велику працю, яку вона докладає щодня, аби досягти такої майстерності, за участь у мистецьких заходах, що проходять у Ковелі. Ігор Пропопів вручив Анастасії Середі подяку міського голови та побажав подальших успіхів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів