Поділитись:

Волинські рятувальники отримали нову спецтехніку (фото)

П'ятниця, 27 грудня 2019, 16:54
Волинські рятувальники отримали нову спецтехніку (фото)

27 грудня в управлінні ДСНС України у Волинській області відбулася урочиста передача нових зразків рятувальної техніки до міськрайонних пожежно-рятувальних підрозділів.

Напередодні 4 нові пожежні автоцистерни АЦ-4-60(530927)-515М та спеціальну аварійно-рятувальну машину легкого типу САРМ-Л рятувальники отримали від ДСНС України, – розповідають у пресслужбі надзвичайників. 

Волинські рятувальники отримали нову спецтехніку (фото)

Волинські рятувальники отримали нову спецтехніку (фото)

Пожежні автоцистерни передані двом підрозділам ДСНС у місті Луцьку – 1-ій та 25-ій Державним пожежно-рятувальним частинам, а також 4-ій ДПРЧ м. Ковеля та 5-ій ДПРЧ м. Нововолинська. До 19-ої ДПРЧ міста Ковеля буде спрямована спеціальна аварійно-рятувальна машина легкого типу САРМ-Л. Вивільнена техніка буде направлена до північних районів області – в пожежно-рятувальні підрозділи м. Каменя-Каширського, селищ Ратне, Любешів та Маневичі.

Волинські рятувальники отримали нову спецтехніку (фото)

Волинські рятувальники отримали нову спецтехніку (фото)

Як зазначив начальник управління ДСНС України у Волинській області Володимир Грушовінчук, сучасна оновлена та удосконалена відповідно до вимог сьогодення техніка сприятиме підвищенню ефективності виконання завдань за призначенням та суттєво покращить матеріально-технічне забезпечення підрозділів.

Довідково:

пожежний автомобіль АЦ-4-60(530927)-515М оснащений лафетним стволом, цистерною на 4 тисячі літрів води та баком на 400 літрів піноутворювача, центробіжним насосом продуктивністю 60 л/с, переносною електростанцією потужністю 5,5 КВт, плаваючою мотопомпою продуктивністю 40 л/с, електризованою автоматичною лебідкою, аварійно-рятувальним інструментом (бензорізом, бензопилою) та ручним інструментом, а також комплектом пожежних рукавів. Крім того, автомобіль укомплектований більш сучасним світловим і звуковим обладнанням, 5-ма індивідуальними сигналізаторами руху для ланки газодимозахисної служби, індивідуальними ліхтарями та тепловізором.

Спеціальна аварійно-рятувальна машина на базі шасі FORD RANGER призначена для забезпечення дій рятувальників під час проведення першочергових аварійно-рятувальних робіт, ліквідації наслідків дорожньо-транспортних пригод, заходів щодо пошуку постраждалих та надання їм домедичної допомоги, організації зв’язку та оповіщення під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Автомобіль укомплектований гідравлічним аварійно-рятувальним обладнанням (різак, розжим, домкрати), пневматичним аварійно-рятувальним обладнанням (пневматичні подушки), первинними засобами пожежогасіння, системами стабілізації пошкоджених транспортних засобів, аварійно-рятувальними засобами малої механізації, шанцевим інструментом, засобами навігації та оповіщення, освітлювальною установкою, аварійно-сигнальними ліхтарями, допоміжним обладнанням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів